Essence – the little x-mas factory

Het aftellen naar kerst is begonnen! Langzaam aan worden de kerstbomen opgetuigd en vullen de winkels zich met allerlei kerstdingetjes. Ook de make-up merken doen mee aan de kerstgekte. De meeste brengen namelijk een speciale kerst-collectie uit. Zo ook Essence, met haar ’the little x-mas factory’ collectie. Laatst zag ik deze producten in de winkel liggen, dus ik besloot er twee te proberen: het eyeshadow palette en de shimmering stars. Vandaag wil ik beide producten aan je laten zien. Benieuwd?

Het eyeshadow palette ziet er totaal anders uit dan ik van Essence gewend ben. Het palette is langwerpig en is wit met groene details. Het ziet er vrij simpel uit, maar ik vind het wel leuk dat het eens wat anders is! In de deksel zit een langwerpige spiegel.

De oogschaduws zijn rond en hebben een soort druppels als motiefje, alsof ze langzaam aan het smelten zijn. Ik vind het een leuk detail.

Volgens Essence kun je met de vijf kleuren die dit palette bevat een prachtige ooglook maken. De vijf tinten zijn allemaal glanzend. Het palette is verkrijgbaar in één variant: 01 north pole express delivery.

In het palette zitten dus vijf oogschaduws. Er zitten een bruine, roze, witte, groene en gouden tint in. Alle vijf de oogschaduws hebben een duidelijke glans. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien hebben alle oogschaduws een subtiele, gouden glitter.

Hierboven zie je de swatches van de vijf oogschaduws. Zoals je kunt zien dekken de tinten redelijk. De eerste twee tinten dekken goed, de witte tint valt aardig weg tegen mijn lichte huid en de groene tint is wel erg stroef. De gouden oogschaduw vind ik er wel weer beter uitzien.

Ik maakte ook gelijk een ooglook met het palette. In mijn crease bracht ik de gouden tint aan. In mijn outer V de donkerbruine tint, over mijn bewegend ooglid de roze tint en onder mijn onderste wimperrand bracht ik een beetje groen aan. De witte tint gebruikte ik als highlighter onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek. Om de look af te maken bracht ik eyeliner en mascara aan. De oogschaduws hebben wat extra werk nodig om op te bouwen, maar blenden we erg fijn.

Ook de shimmering stars behoren tot the little x-mas factory collectie. Deze glanzende sterretjes zitten in een plastic, doorzichtig potje met een rode deksel. De deksel heeft witte, zwierige letters en sterretjes. Erg kerstig! Ook dit product vind ik er weer leuk uitzien.

Volgens Essence zorgen deze shimmering stars in highlighter en bronzer kleuren voor een prachtige glans. Ook dit product is verkrijgbaar in één soort: 01 please, hurry down the chimney!

Hierboven zie je de sterretjes in close up. Zijn ze niet schattig? De sterretjes zijn vrij stevig, wat ik zelf een pluspunt vind. Ze vallen niet snel uit elkaar en er komt dan ook niet te veel poeder in één keer vanaf.

Hierboven zie je de swatch van de shimmering stars. Links zie je een swatch van beide tinten, daarnaast een swatch van alleen een wit sterretje en helemaal rechts zie je een swatch van een donker sterretje. Hoewel ik de swatch er goed uit vind zien, weet ik niet zo goed wat ik er mee moet. Het product bevat namelijk zowel een bronzer tint als een highlighter tint. Hierdoor is dit product als highlighter voor mij wat te oranje. Ik denk dat dit product wel erg mooi kan zijn als je niet zo bleek bent als ik.

Ik vind zowel het eyeshadow palette als de shimmering stars uit the little x-mas factory collectie van Essence leuk. Maar ook niet meer dan dat. Het palette is prima, maar niet heel bijzonder. De kleuren zijn wel gepigmenteerd, maar ik heb wel eens kwalitatief betere oogschaduws gehad. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de shimmering stars. Dat is gewoon niet helemaal mijn kleur helaas. Ben je benieuwd naar de rest van de collectie? Die kun je hier zien.

Wat vind jij van deze twee producten?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog