Essence – velvet stick

Een tijd terug liet ik je in een artikel de nieuwe producten voor deze lente/zomer van Essence zien. Essence kwam weer met zo veel leuke producten. Voor sommigen kon ik haast niet wachten om ze te proberen. Eén van deze producten was de velvet stick. Deze zag er erg goed uit op de productfoto’s en toen ik hem laatst in de winkel tegenkwam, vond ik dat hij er ook hier veelbelovend uitzag. Aangezien ik nieuwsgierig was, besloot ik een matte variant uit te kiezen omdat ik de laatste tijd graag matte tinten draag. Ik heb hem getest en vandaag wil ik hem aan je laten zien. Benieuwd?

De stick ziet er erg leuk uit. De velvet stick heeft de vorm van een potlood. Hij doet me een beetje denken aan een lippotlood maar dan een stuk dikker. Ook de punt lijkt op die van een potlood. Op het potlood zelf staat met zilveren letters het logo van Essence en om welk product het gaat. Het potlood werkt niet met een draaisysteem, als de punt ‘op’ is, zul je de stick moeten slijpen met een puntenslijper.

Volgens Essence zorgen de velvet sticks voor een mat-zijden resultaat. De zachte textuur en de hoge dekking van de stick hebben een handig formaat en zijn dankzij de grote punt gemakkelijk en snel aan te brengen. Er zijn zowel subtiele als intense kleuren verkrijgbaar van de velvet stick.

In totaal zijn er vijf verschillende matte velvet sticks verkrijgbaar. Ik koos voor een beige/roze tint: peony star. Hierboven zie je de swatch van de tint op mijn pols. Zoals je kunt zien dekt de kleur goed. Ook is hij bijna compleet mat. Ik vind de tint hier al erg bijzonder en mooi!

Hier zie je hoe peony star er op mijn lippen uitziet. Ook hier is te zien dat de tint goed dekt en vrijwel mat is. Ik snap wel waarom Essence dit een mat-zijden resultaat noemt. De tint heeft toch een hele subtiele, zijden glans. Ik vind de kleur zelf erg gaaf. Het is een koele, beige/roze tint die ook een beetje grijs in zich heeft.

De velvet stick blijft bij mij prima zitten. Een kleine maaltijd met wat drinken overleeft hij makkelijk. Dat heeft hij denk ik voornamelijk te danken aan de matte finish. Ik merk namelijk dat matte tinten bij mij vaak langer blijven zitten dan hele romige, glanzende lipsticks.

Ik ben erg tevreden over de matte velvet stick van Essence. Het product ziet er leuk uit en peony star is een hele mooie tint. Het is een bijzondere tint die ik zelf nog niet had. Ook past hij snel ergens bij, waardoor ik hem er graag bij pak. Daarnaast blijft de stick prima op mijn lippen zitten en is hij er niet gelijk na wat drinken af. Wat ik wel een nadeel vind is de verpakking. Hoewel de stick heel makkelijk aanbrengt, ben ik er zelf geen fan van dat je het potlood moet slijpen als de punt klein wordt. Vooral met romige producten vind ik dat niet fijn werken. Ook heb je een speciale puntenslijper nodig met een groot gat wil je dit product kunnen slijpen. Dat is wel iets om over na te denken. De velvet sticks van Essence kosten 1,99 per stuk. Een erg leuk prijsje als je het mij vraagt.

Vind jij zo’n potlood fijn werken?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog