Freedom – pro highlight review

Freedom - pro highlight review

Als je mij twee jaar geleden vroeg of ik highlighter gebruikte, had ik je waarschijnlijk raar aangekeken. Highlighter? Whut? Toen wist ik nog niet eens wat het was. Nu is het een make-up product wat ik dagelijks met veel plezier gebruik. Highlighter maakt mijn look echt af. Hoewel ik al een paar prachtige highlighters heb, ben ik nog altijd nieuwsgierig naar andere. Laatst liep ik tegen de pro highlight van Freedom aan. Omdat ik deze er erg mooi uit vond zien, besloot ik hem te proberen. Vandaag wil ik deze highlighter maar al te graag aan je laten zien. Benieuwd?

Waar mijn favoriete highlighters een bijzondere verpakking hebben, heeft de highlighter van Freedom dit niet. Om heel eerlijk te zijn vind ik de verpakking een beetje standaard. De deksel is doorzichtig met witte letters en het doosje zelf heeft een zwarte onderkant. Wel is het doosje lekker groot en heeft de highlighter zelf een mooi, golvend patroon.

Volgens Freedom zorgt deze professionele baked highlighter poeder ervoor dat je je huid kunt highlighten op bepaalde plaatsen of voor een lichte shimmer. Er zijn verschillende tinten verkrijgbaar van deze highlighter. Ik koos voor diffused, een koele highlighter met een roze glans.

Hierboven kun je de swatch van de highlighter op mijn pols zien. Doordat de highlighter licht is en een roze ondertoon heeft, valt hij bij mijn lichte huid niet zo op. Wel geeft hij een subtiele glans af.

Wat me gelijk opviel bij het swatchen van de highlighter was dat hij enorm poederig is. Hierdoor is hij goed gepigmenteerd en makkelijk op te bouwen, maar verspil je wel snel veel product of heb je last van fall-out. Persoonlijk vond ik dat deze highlighter wel erg poederig was.

Freedom pro highlight swatch

Hier zie je hoe de highlighter eruit ziet op mijn gezicht. Hij geeft een mooie, koele glans die subtiel aanwezig is. Dit is geen highlighter die je van meters ver af al aan ziet komen, maar een subtiele glans die je iedere dag zou kunnen dragen. Ook is deze highlighter erg geschikt voor als je net begint met highlighter.

Ook bij het aanbrengen met een kwast viel me op dat de poeder erg poederig was. Erg veel fijn poeder ging ernaast, puur doordat ik het ‘losmaakte’ met mijn kwast. Zonde!

Conclusie

Misschien kun je het al raden, maar ik ben niet laaiend enthousiast over de pro highlight van Freedom. Hoewel ik het een prima highlighter vind, vind ik mijn andere highlighters fijner. De glans is subtiel, maar wel mooi. Hierdoor is hij ook geschikt voor iedere dag en voor als je net begint met highlighter. Wel vind ik het jammer dat hij zo poederig is. Ik kocht deze highlighter bij Kruidvat, maar hij is ook via verschillende webshops verkrijgbaar. Ik betaalde 3,49 voor deze highlighter.

Welke highlighter draag jij graag?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog