MAC’s Rebel vs Kiko’s 914 dupe

MAC's Rebel vs Kiko's 914 dupe vergelijking

Make-up producten die op elkaar lijken, of soms zelfs van elkaar afgeleid zijn, vind ik altijd erg interessant. Dupes vind ik daardoor ook erg leuk. Zou het originele product fijner zijn, of zou toch de ‘namaak’ beter zijn? Dat is altijd het eerste dat ik me afvraag. Laatst was ik op zoek naar een lipstick kleurtje in mijn stash, toen ik twee lipsticks opende en wel erg op elkaar vond lijken. MAC’s populaire kleur Rebel heeft namelijk wel wat overeenkomsten met Kiko’s 914 op het eerste gezicht. Ik legde ze daarom naast elkaar en wil je vandaag laten zien of ze écht op elkaar lijken. Benieuwd?

Qua verpakking lijken de lipsticks niet echt op elkaar. MAC heeft zijn bekende vormgeving en Kiko heeft een langwerpige, matzwarte huls. Wel zijn beide hulzen zwart, maar daar blijft het dan ook bij. Het is dus niet zo dat één van de twee haar verpakking op de ander heeft geïnspireerd.

Als je de twee lipsticks dicht naast elkaar ligt, zie je dat ze wel ongeveer dezelfde kleur hebben. Rebel lijkt iets koeler en paarser, maar ze lijken wel een beetje op elkaar.

Hierboven zie je de swatches van beide lipsticks. Links je zie Rebel en rechts 914. Zoals je kunt zien, lijken de kleuren wel op elkaar, maar verschillen ze toch ook van elkaar. Als ik hier naar kijk, vind ik dat Rebel iets koeler en paarser is, waar 914 toch wat warmer en roder is. Qua dekking lijken de lipsticks wel weer op elkaar. Beide lipsticks dekken namelijk erg goed.

Hierboven zie je hoe de beide kleuren eruit zien op mijn lippen. Op de eerste foto is Rebel te zien. Op de tweede en onderste foto zie je Kiko’s 914. Ook hier is te zien dat Rebel wat koeler en paarser is en 914 warmer en roder. Wat hier wel heel erg opvallend is, is het verschil in finish. Rebel is namelijk een stuk matter waar 914 juist een wat glanzende finish heeft.

Conclusie

Het grootste verschil tussen de twee lipsticks is de prijs. Rebel van MAC kost namelijk 19,50. 914 van Kiko slechts 3,50. Hoewel beide kleuren zeker op elkaar lijken, zou ik toch niet zeggen dat 914 de perfecte dupe is van Rebel omdat de kleuren niet identiek zijn. Wel is 914 een hele goede optie als je twijfelt over Rebel en eerst zo’n soort kleur wil proberen of gewoon een goedkopere optie zoekt. Persoonlijk vind ik het beide fijne lipsticks, maar ik merk dat ik Rebel zelf vaker gebruik. Puur omdat deze tint iets koeler is en de finish wat matter is. Als je meer wil weten over beide lipsticks kun je hier mijn review van Rebel en hier mijn review van 914 lezen.

Vind jij deze twee kleuren op elkaar lijken?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog