Kiko – smart lipstick

Over het merk Kiko had ik al veel goede verhalen gelezen. De producten zien er mooi uit en de reviews die ik las waren vrijwel altijd positief. Ook van mijn vriendinnen hoorde ik allemaal goede verhalen. Toch had ik tot nu toe nog nooit een product van Kiko gekocht. Niet omdat ik dit niet wilde, maar omdat ik het niet tegen kwam. Laatst was ik met een vriendin in Amsterdam en besloot ik voor de allereerste keer producten van Kiko te kopen in hun winkel op Amsterdam Centraal. Alsof het “meant to be” was, waren de lipsticks afgeprijsd. Ik kon het dan ook niet laten om een smart lipstick uit te kiezen. Vandaag wil ik je daarom mijn allereerste smart lipstick van Kiko laten zien. Benieuwd?

De smart lipstick zit in een strak, zwart doosje van karton. Het doosje heeft witte letters en doet me hierdoor een klein beetje aan MAC denken. De lipstick zelf heeft een matzwarte huls en onder op het draaigedeelte staat het logo van Kiko in witte letters. Hierdoor vind ik de lipstick er professioneel uitzien.

Volgens Kiko is de smart lipstick een rijke en ook een voedende lipstick. De lipstick zou een volle en voedende textuur hebben die heel makkelijk aan te brengen is door de druppelvormige punt van de lipstick en de zachtheid van de lipstick. Hierdoor zit de lipstick comfortabel op je lippen en voelt ie heerlijk aan. De kleuren van de smart lipsticks zouden intens zijn en lang blijven zitten.

Kiko heeft enorm veel verschillende soorten lipsticks en verschillende kleuren. Ik zocht al een tijdje naar een mooie, donkere, berry tint voor deze herfst en besloot voor zo’n soort tint te gaan. Deze tint vond ik in Kiko’s 914. Ik vind het wel jammer dat Kiko geen namen heeft, want ik vind nummers altijd zo saai staan. Gelukkig vond ik op de site dat deze tint naast het nummer 914 ook een naam heeft: amaranth. Wel een beetje gek dat dat nergens op de lipstickhuls zelf staat…

Hierboven kun je de swatch op mijn lippen zien. Zoals je kunt zien dekt amaranth heel goed. De lipstick smeert prettig uit omdat ie romig is. Hierdoor zit hij ook heel fijn op mijn lippen en droogt hij deze niet uit. De lipstick heeft een glanzende finish die ik zelf goed bij de tint vind passen. De lipstick blijft aardig goed op z’n plek zitten. Hij vervaagt wel gedurende de dag, maar blijft toch wel een halve dag mooi zitten bij mij.

Ik vind de smart lipstick van Kiko erg leuk. 914 is een hele mooie kleur die perfect is voor het najaar. De lipstick dekt goed, is romig waardoor ie lekker op je lippen zit en blijft redelijk lang zitten. Wat het allemaal nog mooier maakt is de prijs. Deze lipstick kost namelijk maar 3,90 en ik kocht hem laatst met korting. De verkrijgbaarheid is misschien wel een dingetje. Op Amsterdam Centraal zit een Kiko winkel en ze hebben een webshop. Gelukkig komen er langzamerhand steeds meer Kiko filialen, waardoor het merk makkelijker verkrijgbaar is/wordt.

Wat vind jij van zo’n donkere kleur?

xxx Teddy

13 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog