5x dingen die je kunt doen om even te ontspannen

dingen die je kunt doen om even te ontspannen

Waarschijnlijk herken je het wel: je toetsweek komt eraan, je moet hard leren voor een toets of examen of je hebt een hele grote, belangrijke opdracht. Op zo’n moment ben je drukker dan druk en heb je het gevoel nergens meer tijd voor te hebben. Ik verlies me vaak in mijn werk, zowel voor school als voor mijn blog. Zo ben ik op dit moment druk bezig met de laatste loodjes voor mijn scriptie, waardoor ik lange dagen maak en enorm druk ben. Hoewel ik het idee heb dat ik geen tijd heb voor ontspanning, moet ik van mezelf verplicht pauzes nemen en even ontspannen aan het eind van een lange dag. Dat doe ik op verschillende manieren, maar soms kan het nog best lastig zijn. Vandaag wil ik je daarom 5 tips geven waarmee je tussen alle drukte door even kunt ontspannen en je rust pakken. Benieuwd?

Lezen
Voor mijn studie en mijn blog zit ik vaak achter mijn laptop. Ik denk dat velen vaak achter hun laptop zitten. Hoewel ik snel geneigd ben om in mijn ‘pauze’ mijn mobiel erbij te pakken en op social media te gaan, vind ik het soms fijn om even geen scherm voor me te hebben. Misschien herken je dit wel. Wat ik dan vaak doe is even lezen. Hierdoor kan ik na mijn pauze weer fris door.

Serie kijken
Na een lange dag gewerkt te hebben, vind ik het heerlijk om op de bank neer te ploffen en voor het slapen nog even één (of een paar) series te kijken. Even een serie kijken zorgt ervoor dat je rustig wordt in je hoofd voordat je gaat slapen. Dat zorgt er bij mij voor dat ik sneller en fijner slaap. Probeer wel een luchtige serie te kijken, waar je niet de hele nacht alsnog over na moet denken en van wakker ligt.

Fotograferen
Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden, ook voordat ik mijn blog begon. Wanneer ik voor mijn studie heel druk ben, neem ik vaak rond de middag een korte pauze en schiet ik wat foto’s voor mijn blog. Dan kan ik even creatief bezig zijn met iets totaal anders en het moet toch gebeuren. Een win-win-situatie dus! Ben jij zelf niet zo van het fotograferen, probeer dan iets anders creatief. Bijvoorbeeld tekenen of kleuren.

Een bad nemen
Een bad nemen kan ook enorm ontspannend werken. Dit werkt bij mij het beste aan het eind van de dag, voordat ik ga slapen. Wanneer ik druk ben geweest en mijn gedachten even tot rust moeten komen, ga ik het liefst in bad met een bruisbal met een rustgevende geur, zet ik een rustgevend muziekje op en ga ik gewoon even in het water liggen. Op zo’n moment hoef je even niets en kun je heerlijk uitrusten.

Work out

Wat ook enorm fijn is om even tot rust te komen, is een korte work out. Dit kun je als pauze tussendoor doen, maar ook aan het einde van je dag. Zoek een leuke work out video op op Youtube en doe mee. Mijn favoriete video’s zijn deze. Ook kun je gewoon zelf wat oefeningen doen als je een lekker muziekje aanzet.

Hoe ontspan jij tussen alle drukte door of na een lange dag?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog