fudge zilvershampoo review

Fudge – Clean Blonde Violet Toning zilvershampoo review

Ik heb mijn haar nog nooit geverfd. Ik was altijd erg tevreden over mijn blonde lokken. Helaas wordt de kleur van mijn haar de laatste jaren steeds donkerder en begin ik mijn mooie, lichte kleur wel te missen. Ik heb al eens nagedacht over highlights, maar daar wil ik op dit moment nog niet aan beginnen. Dat kost me én te veel geld én verplicht me om het bij te houden. Vooral in dat laatste ben ik niet zo goed als het om mijn haar gaat. Ik besloot een makkelijkere oplossing te zoeken en verdiepte me in de zilvershampoo. Want wie weet maakte zo’n shampoo mijn haar wel koeler en lichter. Proberen kan geen kwaad. Daarom kocht ik de Clean Blonde Violet Toning shampoo van Fudge en testte deze zilvershampoo uit. Omdat er vast meer mensen nieuwsgierig zijn naar het resultaat heb ik vandaag mijn review voor je klaarstaan. Benieuwd?

De Clean Blonde Violet Toning shampoo, wat een naam zeg, zit in een enorme tube. De tube bevat maar liefst 300 ml. De tube past qua vormgeving goed bij de rest van de Fudge verpakkingen met het typewriter lettertype en het ‘metalen’ plaatje. De Violet Toning lijn herken je aan haar paarse details, zoals je hier bij de dop en tekst terug ziet.

Fudge zilvershampoo

Volgens Fudge zorgt deze shampoo ervoor dat ongewenste gele en koperkleurige tinten in blond haar geneutraliseerd worden. De shampoo zou je haar ondertussen ook gezond en glanzend maken. Je gebruikt de shampoo door een kleine hoeveelheid aan te brengen op nat haar en dit in te masseren. Vervolgens laat je de shampoo 3-5  minuten zitten voordat je het daarna goed uitspoelt. Hoewel veel mensen met geverfd haar dit soort shampoo’s gebruiken, staat nergens op de verpakking dat deze shampoo alleen te gebruiken is op geverfd haar.

Hierboven zie je hoe de shampoo eruit ziet. Zelf weet ik dat zilvershampoo’s bijna altijd paars zijn, dus deze donkere kleur verbaasde me niet. Wel zorgde dat ervoor dat ik de shampoo aanbracht met handschoentjes, gewoon voor het geval dat de shampoo erg zou afgeven. De shampoo is heel vloeibaar, waardoor je niet veel nodig hebt per wasbeurt.

effect fudge zilvershampoo voor en na

Op naar het resultaat. Zoals ik al aangaf, wil ik dus een wat koelere tint in mijn haar. Zou deze shampoo dat voor me kunnen doen? Ik laat je niet langer in spanning: nee dat kan hij niet. Links zie je mijn haar voor mijn wasbeurt met de violet toning shampoo en rechts erna. Persoonlijk zie ik alleen dat mijn haar er beter uitziet omdat het gewassen en geföhnd is. Qua kleur is mijn haar echt precies hetzelfde.

Lichtelijk teleurgesteld, want kom op: ik had wel een beetje verschil verwacht, probeerde ik het een paar dagen later nog eens. Dit keer gebruikte ik 2x zo veel shampoo én liet ik het in plaats van 4 minuten de volle 5 minuten plus een beetje zitten. Helaas maakte dat niet uit en zag mijn haar er nog net zo uit als van tevoren. Nee, deze shampoo werkt dus echt niet voor mij.

fudge zilvershampoo review

Conclusie

Hoewel ik stiekem had gehoopt dat de Clean Blonde Violet Toning zilvershampoo van Fudge mijn haren een tint lichter en koeler zouden maken, is dat niet gelukt. Oké, ik had geen extreem verschil verwacht, maar ik had wel verwacht dat er een verschil zou zijn. Helaas zie ik bij mijn haar geen enkel verschil na het wassen met deze shampoo. Mijn haar heeft nog steeds dezelfde kleur als voorheen. Ook na meerdere keren wassen met deze shampoo: geen resultaat. Jammer! Ik denk dat dit soort shampoos dus echt alleen weggelegd zijn voor mensen met geverfd haar. Ik kocht deze zilvershampoo van Fudge voor €18,95. Dat is ook zeker niet goedkoop, al krijg je er wel een grote fles van 300 ml voor. Wél ben ik groot fan van de volume shampoo en conditioner van Fudge!

Update: nu ik wél geverfd haar heb, gebruik ik deze shampoo met plezier. De shampoo maakt mijn haar niet nog lichter of assiger, maar zorgt er wél voor dat mijn haar minder snel zijn warme gloed terugkrijgt. 

Heb jij wel eens zilvershampoo gebruikt?

xxx Teddy

2 comments

  • Zilvershampoo werkt alleen op geverfd of geblondeerd haar, vandaar dat het bij jouw geen effect had. Ik kan je verzekeren dat deze shampoo echt één van de best werkend zilver shampoo’s is. Misschien een keer wat blond spray gebruiken om je haren wat op te lichten? Niet echt goed voor je haren, maar daarna pakt deze shampoo wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog