happysoaps shampoo bar ervaring

HappySoaps 100% plasticvrije shampoo bar

Laatst vertelde ik je al hoe je minder vaak je haar kunt wassen. Dat is niet alleen goed voor jouw haar en hoofdhuid, maar natuurlijk ook voor het milieu. Als je je bedenkt hoeveel flessen shampoo we in een jaar gebruiken en we deze daarna allemaal weggooien, dan is het belangrijk dat we dit verminderen. HappySoaps is een merk wat zich hier heel bewust van is. Dit merk verkoopt namelijk 100% plasticvrije shampoo bars. Een super goed initiatief als je het mij vraagt! Vandaag vertel ik je daarom alles wat je moet weten over de shampoo bars van HappySoaps.

happysoaps shampoo bar review ervaring

Het doel van de oprichters van HappySoaps? Een plasticvrije cosmeticamarkt. De producten van HappySoaps zijn daarom volledig plasticvrij, rotzooi-vrij en bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Op deze manier kunnen we allemaal een handje helpen om de Plastic Soep te verminderen. De HappySoaps shampoo bars zijn niet alleen plasticvrij, maar ook vegan én natuurlijk. Eén shampoo bar staat gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen, dus je kunt er ook nog eens lang mee doen. Naast shampoo heeft het merk ook zeep, deodorant en een body bar in allerlei verschillende kleuren en geuren.

happysoaps shampoo bar rose

HappySoaps heeft enorm veel verschillende shampoo bars voor verschillende haartypes én met verschillende geuren. La Vie en Rose, de shampoo bar die je hierboven ziet, is voor alle haartypes geschikt. De heerlijke geur van rozen komt je tegemoet wanneer je je haar wast en de werkzame stoffen zorgen ervoor dat je haar optimaal gereinigd en verzorgd wordt.

happysoaps shampoo bar chamomile

De Chamomile down & carry on shampoo bar is speciaal voor blond en geblondeerd haar. Door de samenstelling van de ingrediënten is deze bar geschikt voor een geïrriteerde hoofdhuid en beschadigd haar. Deze bar ruikt zacht en licht bloemig.

happysoaps shampoo bar cinnamon

De Cinnamon Roll shampoo bar bevat veel voedende, verzorgende en versterkende ingrediënten. Deze shampoo bar is dus perfect voor droog, slap, beschadigd en dun haar. Heb je normaal haar? Dan werkt deze shampoo voedend. De naam zegt het al: deze bar heeft een heerlijk, kruidige kaneelgeur.

De shampoo bars zien er geweldig uit. Ze hebben vrolijke kleurtjes en soms zijn ze nog gedecoreerd met blaadjes. Ook vind ik de drie varianten die ik heb echt heerlijk ruiken. Maar, hoe gebruik je zo’n shampoo bar?

hoe shampoo bar gebruiken

Simpel! Je gebruikt hem onder de douche door hem even nat te maken onder stromend water en vervolgens met je handen over de bar te wrijven. Net zoals je een blok zeep voor je handen zou gebruiken. Vervolgens verdeel je het schuim over je haar, masseer je dit in en spoel je het uit.

Ik had verwacht dat de shampoo bar niet heel erg zou schuimen, maar er komt wel degelijk schuim vanaf. Ook schuimt hij in mijn haren erg goed. Dat vind ik zelf fijn werken, want op die manier heb ik het idee dat mijn haar goed schoon wordt. La vie en rose ruikt heerlijk onder de douche en vult de hele badkamer met de geur van rozen. Na het wassen van mijn haar blijft de geur eventjes hangen. Eerlijk? Mijn haar voelde goed en schoon aan. Ik merk weinig verschil aan mijn haar. Een shampoo bar werkt dus net zo goed als een gewone shampoo.

happysoaps shampoo bar review

Conclusie

Ik ben heel erg blij dat ik kennis heb gemaakt met de HappySoaps shampoo bar. Ik vind het leuk dat ze niet maar 1 of 2 producten hebben, maar echt nagedacht hebben over welke ingrediënten werken voor welk soort haar én hier allerlei lekkere geuren aan toegevoegd hebben. Daarnaast vind ik het doel van dit merk ook heel gaaf. Als we allemaal ons plasticgebruik verminderen, wordt het milieu hier heel blij van. Wat betreft de werking: het is even wennen omdat je geen vloeibaar product in je handen hebt, maar verder werkt het eigenlijk hetzelfde en het effect is ook hetzelfde. Ik ben zelf nog even zoekende naar een plek om de bar te bewaren zodat hij schoon en droog blijft, maar dat is het enige minpuntje wat ik me nu kan bedenken. Een shampoo bar van HappySoaps kost €8,75. Dat vind ik echt een prima prijs.

Heb jij wel eens een shampoo bar gebruikt?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HappySoaps.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog