Het studie ontwijkende gedrag van een beautyliefhebber

Studie Ontwijkend Gedrag. Bij mij en mijn vriendinnen is het een werkwoord geworden: soggen. Iedereen heeft zo wel zijn dingetjes om het leren nog even uit te stellen. De één brengt een hele middag door met het doorklikken naar verschillende profielen op facebook, de ander struint online winkels af en als beautyliefhebber heb je zo ook je eigen trekjes. Benieuwd welke?

1. Wenkbrauwen epileren
Precies op het moment dat je wil gaan leren of dat je pauze tussen het leren door afgelopen is, kijk je in de spiegel en zie je dat je wenkbrauwen toch hoognodig gedaan moeten worden. Omdat je één of twee stoppeltjes ziet.

2. Youtube filmpjes kijken of blogs lezen
Af en toe moet je pauze nemen tijdens het leren. Dat is goed en daardoor kun je er ook weer tegen aan. Wat ik vaak doe is een filmpje op youtube kijken als pauze, of ik lees een paar blog posts. Na 10 filmpjes en 20 posts verder bedenk je je dat je echt weer moet leren als je weer een filmpje ziet die je graag wil zien. Nog eventjes dan…

3. Stash uitzoeken
Precies op de avond voor dat belangrijke tentamen of voor die grote toets, krijg je een enorme drang om je make-up uit te zoeken. Zodra je eraan begint, moet je alles weer even opnieuw swatchen en op doen. Als je dan weer op de klok kijkt zie je dat je alweer een uur kwijt bent.

4. Nagels lakken
Moet je leren of een opdracht maken? Grote kans dat je dan lang stil moet zitten, achter je bureau. De perfecte gelegenheid om eens lekker je nagels te lakken en deze rustig te laten drogen zonder ergens tegen aan te stoten.

5. Wishlist opstellen
Morgen een tentamen en even geen zin om te leren? Het perfecte moment om uit te zoeken welke MAC lipsticks je graag nog zou willen hebben, welke koopjes je op beautygebied kunt scoren en welke limited editions je echt niet mag missen. Zodra je hier eenmaal mee bezig bent, kun je het leren wel vergeten…

6. Ineens heel veel inspiratie hebben
Je moet echt leren, een opdracht afmaken of gewoon heel veel doen, maar juist dan krijg je inspiratie. Je bedenkt een perfecte combinatie van oogschaduwkleuren waar je een hele mooie look mee kunt maken of wel 5 ideeën voor blog posts of filmpjes die je gelijk uit wil gaan werken. Uh, tja… eerst leren.

Deze puntjes mag je met een korreltje zout nemen, maar ik merk dat ik vaak dit soort dingen ga doen als ik het leren nog even wil uitstellen. Misschien herken je jezelf er in, misschien juist helemaal niet. Ik ben benieuwd.

Herken je er een paar of mis je nog iets?

xxx teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog