hoe gebruik je zilvershampoo

Hoe gebruik je zilvershampoo?

Zilvershampoo: je hebt er vast al eens van gehoord als je geblondeerd haar hebt. Dit paarse goedje wordt je vaak aangeraden door je kapper om jouw koele of assige haartint te behouden en een gele gloed te voorkomen. Maar hoe gebruik je zo’n zilvershampoo nou precies? Ik vertel je in deze blogpost wat zilvershampoo doet, hoe het werkt én hoe je het het beste kunt gebruiken.

Wat is zilvershampoo en hoe gebruik je zilvershampoo?

Zilvershampoo is een shampoo met paarse pigmenten. De shampoo is dus paars van kleur. Maar als de shampoo paars is, waarom heet het dan zilvershampoo? Eigenlijk alleen maar omdat deze shampoo ervoor zorgt dat jouw haar een koele, assige ofwel zilveren gloed krijgt.

Zilvershampoo gebruik je om je haar te reinigen en tegelijkertijd een koele gloed te geven.

hoe gebruik je zilvershampoo

Hoe gebruik je zilvershampoo?

Zilvershampoo voor een tijdelijk effect. Zilvershampoo is geen verf of permanent product, dus als je het koele/assige effect wil behouden zul je jouw haar regelmatig met zilvershampoo moeten wassen.

Hoe gebruik je zilvershampoo precies? Mijn kapper heeft me aangeraden 1x in de week of om de wasbeurt mijn haar te wassen met zilvershampoo. Allereerst maak je je haar goed nat. Knijp het overtollige water er voorzichtig uit en masseer je haar in met de shampoo.

Maak vervolgens je haar vast met een clip, zodat het even kan intrekken en niet direct weer uit je haar gespoeld wordt.

Zelf vind ik het fijn om mijn haar direct zodra ik onder de douche stap in je shampoo-en zodat ik daarna de tijd dat het product moet intrekken nuttig kan gebruiken. Reinig je gezicht, gebruik jouw douchegel, scrub je benen of scheer jezelf.

Was jouw handen direct nadat je de shampoo hebt verdeeld over je haar goed. Zilvershampoo gaat namelijk onder je nagels zitten en kan ook daar een paarse gloed achterlaten. Don’t worry, zo lang je het na het inmasseren van je handen af wast, heb je geen handschoenen nodig om de shampoo aan te brengen.

Afhankelijk van hoe duidelijk je het effect wil, laat je de shampoo een aantal minuten intrekken. Ik laat het zelf altijd 5 minuten intrekken. Tussen de 3-6 minuten is vaak al voldoende. Test voor jezelf gewoon een paar keer met welke tijd jij het effect het mooiste vindt.

Spoel je haar vervolgens goed uit en vervolg jouw haarroutine zoals je normaal ook zou doen. Denk hierbij aan het gebruiken van een fijne conditioner en misschien wel een haarmasker om jouw (geverfde) haar te verzorgen.

hoe werkt zilvershampoo en hoe gebruik je het

Wat doet zilvershampoo en hoe werkt het?

Benieuwd naar wat zilvershampoo precies doet? Heb je vroeger op school wel eens les gehad over het kleurenwiel? In het kleurenwiel staat paars tegenover geel. Omdat paars de tegenovergestelde kleur is van geel, voorkomt of neutraliseert zilvershampoo warme, gelige tonen in jouw haar.

Zilvershampoo camoufleert warme tinten en geeft jouw haar daarmee een assige, koele tint. Eigenlijk werkt het daardoor net zoals een groene concealer die goed werkt om roodheden te verdoezelen.

Zilvershampoo maakt jouw haar niet lichter. Er zit geen ingrediënt in dat je haar bleekt of oplicht, het is puur bedoelt om tijdelijk een koele, assige tint te creëren of te behouden.

Zilvershampoo werkt meestal niet zo goed op natuurlijk, niet geverfd haar. Toen ik mijn haren nog niet geblondeerd had, zag ik geen verschil na het gebruiken van mijn, nu favoriete, zilvershampoo. Nadat ik mijn haar heb geblondeerd, ben ik het nut van de zilvershampoo pas in gaan zien.

Heb je van jezelf al heel lichtblond/assig haar? Dan kan de zilvershampoo wél effect hebben op jouw natuurlijke haar.

is zilvershampoo slecht?

Is zilvershampoo slecht voor jouw haar?

Nee. Zilvershampoo beschadigd jouw haar niet. Het is een tijdelijke oplossing om gele tinten te neutraliseren of deze te voorkomen.

Wel is het natuurlijk zo dat wanneer de zilvershampoo SLS/SLES bevat het jouw hoofdhuid kan uitdrogen. Maar dat is ook het geval bij iedere andere soort shampoo met SLS/SLES. Let daarom altijd goed op de ingrediënten en let met een droge hoofdhuid of droog haar altijd extra op welke shampoo je kiest.

Gebruik jij wel eens zilvershampoo?

xxx Teddy

1 comment

  • Ik gebruik het ook regelmatig en ik ben gek op het merk Fudge en Ref. Die werken het beste bij mij en zijn donker donker paars, ik heb weleens gehoord hoe donkerder des te beter de shampoo z’n werk doet. Ook kreeg ik vorige week de tip van de kapper om het te mengen met een shampoo zodat je het effect wat mooier kan houden. Dit doe je dan vier keer in de week, zeker als je het meer as wilt houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog