tips voor glanzend haar

6 tips om glanzend haar te krijgen

Van die prachtige, glanzende lokken in de zon, wie wil ze niet. Helaas is niet iedereen gezegend met zo’n glanzende kapperscoupe. So, what to do? Hoe krijg je gemakkelijk glanzend haar? Ik geef je maar liefst 6 tips om glanzend haar te krijgen én te behouden.

Glanzend haar herken je allereerst aan de gezonde glans die eroverheen ligt. Dit is het effect van goed gehydrateerd haar waarvan de haarschubben gesloten zijn. Heb je dof haar? Dan is de kans groot dat jouw haar droog is en de haarschubben open staan.

Tips voor glanzend haar

1. Gebruik een goede borstel

Wist je dat het belangrijk is om de juiste borstel voor jouw haar te gebruiken als je glanzend haar wil? Wanneer je een verkeerde borstel gebruikt kan jouw haar afbreken, beschadigen en uiteindelijk dof ogen. Mijn favoriete borstel is de Tangle Teezer. Deze is voor veel haartypes geschikt en heel fijn in gebruik.

2. Condition your hair

Een hele belangrijke tip voor glanzend haar: gebruik een goede conditioner. Een conditioner gebruik je nadat je jouw haar hebt gewassen met shampoo in de punten van je haar. Conditioner zorgt ervoor dat jouw haarschubben na het wassen weer gesloten worden en jouw haar gehydrateerd wordt.

3. Protecting spray

Gebruik je vaak een föhn of andere warme stylingtools? Dan is een heat protecting spray een must. De warmte van jouw föhn of stijl-/krultang kan je haar beschadigen. En, yes je raadt het al: beschadigd haar glanst niet. Een heat protecting spray beschermt jouw haar tegen de warmte van deze apparaten.

4. Was je haar niet te vaak & te heet

Om je glanzende lokken te krijgen én te behouden raad ik je aan je haar niet te vaak én niet te heet te wassen. (Heet) water droogt je haar en hoofdhuid uit. Was je je haar nu iedere dag? Probeer dan af te bouwen naar 2-3 keer per week. Je haar zal na een tijdje vanzelf minder snel vet worden én meer gaan glanzen.

5. Gebruik een haarmasker

Om je haar een extra boost aan verzorging te geven, kun je 1 of 2 keer per week een fijn, hydraterend haarmasker gebruiken. Zeker als je van jezelf droog haar hebt kan een haarmasker jouw haar nét dat beetje extra geven om te gaan glanzen. Mijn favoriet is deze van Garnier.

6. Stay healthy

Ook als je alle bovenstaande tips hebt opgevolgd, is het belangrijk om jouw haar ook van binnenuit te verzorgen. Eet gezond, zorg dat je voldoende vitamines krijgt en genoeg water drinkt door de dag heen. Wanneer je niet goed voor jezelf zorgt zal dit uiteindelijk ook effect hebben op de staat van jouw haar.

Hoe verzorg jij jouw haar?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog