Hoe werkt een Dermaroller?

hoe werkt een dermaroller

Mocht je me al wat langer volgen, dan weet je dat mijn huid wel een dingetje is. In mijn pubertijd had ik een vette huid met veel onzuiverheden. De onzuiverheden zijn nog niet helemaal weg, maar het is wel een stuk minder geworden. Mijn vette huid? Die heeft plaats gemaakt voor een droge. Goede skincare is voor mij daarom heel belangrijk en ik ben ook altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en trends op dit gebied. Het bestaat al een tijdje, maar ik kende het nog niet: dermarolling. Vandaag vertel ik je wat dermarolling precies is, hoe een dermaroller werkt én wat de voordelen van deze tool zijn. Benieuwd?

dermaroller van dermarolling

Allereerst wil ik je uitleggen wat een dermaroller is en hoe deze werkt. Een dermaroller is kort gezegd een gezichtsroller met allemaal super kleine naaldjes. Een dermaroller zou de collageen en elastineproductie van de huid stimuleren. Ook zouden huidverzorgingsproducten die je na het dermarollen aanbrengt beter opgenomen worden. Door het gebruik van een dermaroller wordt de huid dikker en zullen rimpels, hyperpigmentatie en littekens verminderen. Hoewel het niet erg prettig klinkt, al die naaldjes, hoef je niet bang te zijn. Dermarollers zijn compleet veilig. De naaldjes zijn kort genoeg om veilig te kunnen needlen zonder schade aan de huid toe te brengen.

vitamine c serum dermaroller

Ik kreeg van Dermarolling.nl een set opgestuurd om te proberen. Dermarolling.nl heeft verschillende sets met verschillende soorten dermarollers. Ik heb de set met een titanium Dermaroller inclusief vitamine C serum en gratis desinfectie alcohol van 80%. Vooral dat laatste is echt een must om bij je dermaroller te bestellen. Je wil hem immers wel goed kunnen schoonmaken! 

Deze set bevat een dermaroller met naaldjes van 0.3 mm. Vooral als je net als ik begint met een dermaroller, raad ik je aan om voor de kleinste naaldjes te kiezen. Dermarollers kunnen namelijk ook naaldjes van 0.5 tot 2 mm hebben. 0.3 mm is geschikt voor betere opname van huidverzorgingsproducten en verbeteren van de aanmaak voor haargroei. Een dermaroller van 0.3 mm kun je dagelijks of om de dag gebruiken. 

hoe werkt een dermaroller precies

Oké, nu je weet hoe een dermaroller precies werkt en wat het doet, wil ik je uitleggen hoe je deze tool gebruikt. Het is belangrijk om allereerst je gezicht en de dermaroller te reinigen. Reinig je gezicht met de producten zoals je dat normaal ook doet. De dermaroller reinig je met de bijgeleverde 80% alcohol. Vervolgens gebruik je de dermaroller door deze van links naar rechts en van boven naar beneden te bewegen over je gezicht. Oefen hierbij zelf druk uit, maar wees voorzichtig bij de huid rond je ogen en jukbeenderen.

Wanneer je hier klaar mee bent, breng je het vitamine C serum aan en laat je dit 10 minuutjes intrekken voordat je je eigen crème aanbrengt. Je hoeft niet per se een dagcrème aan te brengen, maar zelf zou ik dit wel doen. Je huid neemt immers meer op! Reinig vervolgens je dermaroller onder stromend water en desinfecteer deze weer met de 80% alcohol. 

Ik ga heel eerlijk zijn. Toen ik de roller thuis kreeg en al die naaldjes zag, kreeg ik het toch wel even benauwd. Ik heb een hekel aan naalden, dus nee, ik werd er niet heel enthousiast van. Totdat ik de roller voorzichtig op mijn hand probeerde en vervolgens de eerste keer op mijn gezicht. Ik had verwacht dat het echt een beetje pijn zou doen, maar dat is totaal niet zo! Natuurlijk voel je wel dat je iets over je huid heen rolt, maar het is eerder een beetje kriebelig dan pijnlijk. Gelukkig! 

Na het rollen is mijn huid wel wat rood, maar dat is natuurlijk niet gek. Vervolgens bracht ik wat van het vitamine C serum aan en ik merkte direct dat deze snel introk. Ook mijn crème die ik 10 minuten later aanbracht, trok iets sneller in dan normaal. Ik geloof dus zeker dat de dermaroller ervoor zorgt dat producten beter worden opgenomen. Of het product ook echt goed werkt om de haargroei te stimuleren, durf ik niet te zeggen. Dat heb ik immers niet zelf geprobeerd. 

Conclusie

Ik vond het heel leuk om kennis te maken met dermarolling en uit te leggen hoe een dermaroller werkt. Een dermaroller ziet er op het eerste oog misschien een beetje pijnlijk uit, maar dat is het totaal niet! Na het rollen voelt mijn huid zacht aan en trekken mijn gezichtsproducten sneller in. Of het op de lange termijn mijn huid écht verbeterd, kan ik nog niet zeggen. Maar ik zal de dermaroller er zeker vaker bij pakken! De set die ik je liet zien kost op de website van Dermarolling.nl €44,99. Ik vind dat een mooi prijsje als je je bedenkt dat je er een dermaroller, serum én 80% alcohol voor krijgt. Je kunt namelijk enorm lang doen met zo’n dermaroller en er zijn genoeg skincare tools die een stuk duurder zijn. Wil je graag nog meer informatie over dermarollers? Kijk dan hier op de website van Dermarolling.

Kende jij het fenomeen dermarolling al?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dermarolling.nl

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog