How to – haarborstel wassen

Sommige dingen stel ik zo lang mogelijk uit. Ik ben sowieso een uitsteller, maar sommige klusjes zijn bijna gemaakt om uit te stellen. Zo was ik mijn make-up kwasten eigenlijk te weinig, maar ook mijn haarborstel vergeet ik snel. Zodra ik hem weer gewassen heb, merk ik hoe fijn een schone haarborstel eigenlijk is en neem ik mezelf voor om hem vanaf nu echt vaker te wassen. In dit artikel liet ik je al zien hoe ik mijn make-up kwasten was, maar nu moest ook mijn haarborstel er aan geloven. Vandaag wil ik je daarom laten zien hoe ik mijn haarborstel schoon maak. Benieuwd?

haarborstel wassen

Sinds een tijdje heb ik een Tangle Teezer. Ik vind hem onwijs fijn werken en daarom gebruik ik hem dagelijks. Hierdoor is ie gewoon snel vies. Ik borstel mijn haar ermee als er stylingproducten in zitten, droogshampoo, na een lange dag én op dagen dat ik mijn wasbeurt nog even uit wil stellen. Natuurlijk maak ik mijn borstel tussendoor “schoon” door de losse haren er uit te halen, maar hem echt wassen doe ik eigenlijk te weinig. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, is het wel echt even nodig om hem goed schoon te maken. Het wassen van je borstel is niet alleen goed voor de borstel zelf, zo gaat ie namelijk langer mee, maar het is ook goed voor je haar. Als je je haar borstelt met een schone borstel wordt het minder snel vies en vet.

Een tip voordat je je borstel gaat wassen: probeer het ’s avonds te doen. Zo kan je borstel de hele nacht drogen en hoef je je haren dus niet met een natte borstel te borstelen. Dit doe ik overigens ook altijd met mijn make-up kwasten.

how to haarborstel wassen

Wassen

Voordat ik hem echt met water ga wassen, haal ik alle laatste losse haren er uit. Daarna laat ik een beetje lauwwarm water in de wasbak lopen en doe hier een beetje shampoo bij. Ik gebruik hier altijd babyshampoo voor, net zoals bij mijn make-up kwasten. Ik denk dat je bij een Tangle Teezer ook gewone shampoo kunt gebruiken, maar babyshampoo is mild en daardoor weet ik zeker dat deze het minst schadelijk is voor de borstel. Als je een borstel met echte of synthetische haren hebt, raad ik je sowieso aan om met babyshampoo te wassen, zo blijven de haren namelijk het langst mooi.

tangle teezer wassen

Zodra het sopje klaar is, leg ik mijn Tangle Teezer met de pinnetjes naar beneden in het water. Ik laat het kort even weken en probeer hem daarna goed schoon te maken met mijn handen. Dit doe ik door voorzichtig met mijn vingers tussen alle pinnetjes te wrijven. Daarna laat ik hem nog even liggen zodat het laatste vuil er af kan weken.

Zodra ik denk dat de borstel helemaal goed schoon is, haal ik hem uit het sopje en spoel hem nog even af onder de lauwwarme kraan om de laatste zeep resten te verwijderen. Ik wil namelijk niet dat deze in mijn haar komen tijdens het borstelen.

Drogen

Na het afspoelen leg ik hem ergens neer om te drogen. Ik heb een washandje gebruikt, omdat deze groot genoeg is voor de Tangle Teezer. Ik leg hem met de pinnetjes naar beneden, zodat ik zeker weet dat er geen water tussen de pinnetjes blijft liggen en er niets in het handvat kan lopen. De Tangle Teezer is een stuk sneller droog dan een andere borstel met haren, maar als je je haarborstel een nachtje laat drogen, kun je hem vast wel weer gebruiken.

Was jij je haarborstel wel eens?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog