IKA Beauty rode lippenstift review

IKA Beauty rode lippenstift

Draag jij wel eens rode lippenstift? Dan weet je misschien wel dat het vinden van de juiste rode kleur niet altijd makkelijk is. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te dragen wat jij mooi vindt, maar de ene lipstick zal jouw gezicht nét wat meer laten stralen dan de ander afhankelijk van de ondertoon in jouw huid. Ika Beauty is een merk wat zich focust op rode lippenstift en maar liefst 3 roodtinten aanbiedt, zodat er altijd een tussenzit die bij jou past. Ik testte alle 3 deze rode lipsticks.

IKA Beauty rode lippenstift

IKA Beauty verpakking

De rode lippenstift van IKA Beauty zit prachtig verpakt. Ze zitten in een knalgeel doosje wat een en al luxe uitstraalt. De huls zelf heeft dezelfde kleur geel en voelt stevig aan omdat hij van metaal gemaakt is. Daarnaast sluit de huls met een magneet. Als je alleen naar de verpakking kijkt, weet je al dat dit een luxe merk is.

IKA Beauty rode lippenstift

IKA Beauty is een innovatief luxe merk dat zich volledig focust op rode lipsticks. Rode lipstick zou je namelijk onoverwinnelijk laten voelen. De lipsticks hebben een crème textuur met een satijnen finish die licht aan zou voelen op de lippen. Ook werkt de lippenstift voedend en is hij full coverage. Sounds good!

IKA Beauty rode lippenstift swatches

Op naar de swatches van de 3 lipsticks! Van links naar rechts zie je: Level Up, Call The Shots en You Got This. Alle drie de rode lipsticks hebben dezelfde romige textuur en dekken zoals je ziet erg goed.

IKA Beauty level up swatch

Level Up is de donkerste en warmste rode tint van het stel. De kleur neigt naar baksteenrood. Deze diepe rood heeft een warme ondertoon.

IKA Beauty call the shots

Call The Shots is de meest roze-rode lippenstift van de 3, of zoals IKA Beauty hem zelf noemt: cherry red. Deze lipstick heeft een duidelijke koele ondertoon.

you got this swatch

En last but not least: You Got This. You Got This is een klassieke, felle rode tint met een iets wat koele ondertoon.

IKA Beauty rode lippenstift review

Alle lipsticks zijn erg romig, waardoor ze over mijn lippen heen glijden en fijn aanvoelen op de lippen. Ook dekken ze stuk voor stuk enorm goed en staan ze mooi. Omdat ik van mijzelf een koele ondertoon heb, vind ik vooral Call The Shots erg mooi staan. Level Up is voor mij nét iets te warm en donker.

Het grote voordeel van romige lipsticks is dat ze fijn aanvoelen op je lippen en deze niet uitdrogen. Maar ieder voordeel heeft z’n nadeel, want romige lipsticks blijven vaak minder goed zitten. Helaas is dat met deze lipsticks ook het geval. Ze blijven op zich prima op hun plek, maar als je iets hebt gegeten en gedronken moet je ze wel bijwerken. Wil je een lipstick die echt de hele dag blijft zitten? Dan raad ik je een matte finish aan.

lipstick review

Conclusie

Ik vind de rode lippenstift van IKA Beauty erg chique. De lipsticks zien er prachtig uit en er is echt nagedacht over de vormgeving. De lipsticks zijn een cadeautje om uit te pakken. Daarnaast werken ze fijn. Ze voelen prettig aan op mijn lippen en er komt veel kleur vanaf. Wel is het zo dat de romige lipsticks niet heel lang blijven zitten, maar dat is vaak het geval met romige lipsticks.

De rode lipsticks van IKA Beauty kosten €34,- per stuk. Daarmee is IKA Beauty echt een high end lipstick merk. Aan de ene kant snap ik het, want de lipsticks stralen een en al luxe uit, maar aan de andere kant weet ik niet of ik dit er voor over zou hebben. Hoe leuk dat luxe doosje ook is, het gaat natuurlijk om de lipsticks.

Draag jij graag rode lipstick?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

  • Prachtige foto’s heb je gemaakt 😍. De lipsticks zien er inderdaad super-de-luxe uit. Echt mooi die knalgele verpakking, dan knalt de rode lipstick nog meer. Zelf draag ik weinig rode lipsticks. Ik vind het soms net iets te opzichtig voor mij. In de zomer draag ik ze wel wat meer. Bij een getinte huid staat rood net iets minder opvallend vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog