Karmameju skincare review

Karmameju skincare

Laatst vertelde ik je dat ik me steeds meer verdiep in de wereld van skincare. Ik weet zo langzamerhand welke producten wel en niet werken voor mijn huid én ik weet welke ingrediënten je het beste kunt vermijden. Laatst ontving ik een prachtig pakket van Karmameju, een voor mij nieuw skincare merk. Ik heb de Karmameju skincare routine uitvoerig getest en vandaag vertel ik je alles over dit luxe merk en haar producten. Benieuwd?

Karmameju skincare

Karmameju is een Deens skincare merk met natuurlijke skincare producten. Het doel van het merk? Skincare producten aanbieden die niet alleen maar natuurlijk zijn, maar ook echt voor resultaat zorgen.  Ik ben benieuwd!

Karmameju skincare dry brush

Het meest bekende concept van Karmameju is het dry brushing. Met de zachte face brush van Karmameju kun je de huid exfoliëren en de bloedcirculatie stimuleren. Deze brush zou donkere kringen rond de ogen verminderen en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Deze borstel kost €41,00.

Ik hou van massages, dus dit zou wel eens wat voor mij kunnen zijn! Ik had verwacht dat de haartjes aardig hard zouden zijn, maar dat is gelukkig niet het geval. Wanneer je de borstel over je huid haalt, voelt het als een zachte massage. Fijn! Ik merk dat de doorbloeding van mijn huid gestimuleerd wordt. Klein nadeel: er vielen nogal wat haren uit de kwast. Na het ‘masseren’ zat mijn hele huid onder de kleine haartjes. Een beetje jammer. Vooral voor zo’n duur product.

Karmameju skincare micellar water

Op naar de volgende stap in de routine: het age-defence miccelar water (€22,-). Dit micellar water zorgt er niet alleen voor dat je huid schoon wordt, maar hydrateert de huid ook.

Yes, ik hou van micellar water! Iedere avond verwijder ik mijn make-up met dit spul. Ik merk dat dit een hele zachte remover is. Hij ruikt lekker en doet prima zijn werk. Waterproof make-up verwijder ik graag met een ander product, maar voor de rest werkt dit water prima! Ook droogt hij mijn huid niet uit.

skincare face oil

De change face oil is een stimulerende en balancerende gezichtsolie die geschikt is voor de normale, gecombineerde of vette huid. De face oil van Karmameju kost €57,00.

Sinds kort ben ik helemaal fan van face oils. Als ze maar wel goed intrekken. En gelukkig doet deze dat! De geur is niet helemaal mijn ding, hij ruikt aardig plant-achtig, maar hij werkt wel fijn. Hij trekt snel in mijn huid en zorgt ervoor dat mijn huid gevoed aanvoelt.

gezichtscrème

De velvet face cream is een rijke, luxe gezichtscrème die zowel geschikt is als dag- en nachtcrème. De crème hydrateert en helpt lijntjes en rimpels te reduceren. De face cream kost €60,00.

Deze face cream heeft echt zo’n standaard crème-geur. Normaal gesproken vind ik het jammer wanneer een crème in een pot zit, omdat je er dan steeds met je vingers in moet. Maar Karmameju heeft daar wat op gevonden! In het doosje zat namelijk ook een klein spateltje waarmee je de crème direct op je huid kunt aanbrengen. Ideaal! De crème is redelijk dik, wat ik zelf erg fijn vind werken met mijn droge huid. Hij voed mijn huid en laat hem zacht aanvoelen.

pha mask

Dit PHA gel mask zou perfect zijn voor de normale, droge, vette of acne-gevoelige huid. Regelmatig gebruik van dit maskertje zou resulteren in poriën die minder zichtbaar zijn, een zachte huid én een egale tint. Dit maskertje kost €54,00.

Dit masker is heel vloeibaar. Ook bij dit product zit een spatel om hem aan te brengen. Dat vind ik echt een pluspunt en geeft het product direct een nog luxer gevoel. Het masker ruikt lekker en is fijn om te gebruiken. Mijn huid voelt na gebruik bijna strak getrokken en voelt heerlijk zacht aan.

Karmameju skincare producten

Conclusie

Ik vind Karmameju een heel mooi skincare merk. Ik kende het nog helemaal niet, maar er zitten zeker een paar producten tussen die ik graag gebruik. Zo vind ik vooral de olie, de gezichtscrème en het masker fijn. Mijn favoriet? Toch wel het PHA gel masker. Mijn minst favoriete product? De dry brush omdat deze aardig wat haaruitval had. De producten hebben allemaal een luxe uitstraling. Dat wordt versterkt door de kleine extraatjes zoals de spateltjes bij het masker en de crème. Maar laten we eerlijk zijn: daar is de prijs ook naar, want de producten zijn aardig prijzig. Karmameju is onder andere verkrijgbaar via Scandinavian Beauty.

Kende jij de skincare producten van Karmameju al?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Scandinavian Beauty.

3 comments

  • Dit merk kende ik nog niet en ziet er mooi en luxe uit. Fijn dat er ook spateltjes bij de crème en het masker zitten. De prijzen zijn inderdaad wat hoger, maar voor fijne producten heb ik zeker iets extra’s over. Wel ben ik benieuwd naar de ingrediënten, die vind ik zelf altijd erg belangrijk en check ik altijd voordat ik iets koop. Op de site van Scandinavian Beauty staan de INCI lijsten er ook niet bij, dat vind ik wel jammer. Ik vind het echt een must voor webshops om dat soort informatie te vermelden en transparant over te zijn.

    • Beste Deb,

      “No beauty without truth” is het motto van Karmameju. Naast 100% biologisch zijn er ook een aantal producten Vegan. Ik had inderdaad de INCI lijsten nog niet op de site staan. Deze staan er inmiddels wel op nu!
      Mocht je vragen hebben dan kan je mij altijd contacten info@scandinavianbeauty.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog