Kiehl's Cannabis skincare review

Kiehl’s Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Cleanser & Concentrate

Iedereen kent cannabis wel. Misschien ben je er nog nooit mee in aanraking geweest, maar denkt menig mens van wel als jij op je vakantiebestemming uitlegt dat je in Nederland woont. Ik weet wat cannabis is, maar ik wist niet dat het ook gebruikt kon worden als werkzame stof in skincare! Toen ik laatst de producten uit de Cannabis lijn van Kiehl’s ontving, werd ik direct nieuwsgierig. Zou dit goed werken? En waarvoor dan precies? Vandaag vertel ik je daarom alles over de cannabis sativa deed oil herbal cleanser en de concentrate olie van Kiehl’s.

Kiehl's cannabis oil

Hoe kan het ook anders: beide producten zitten in een donkergroene verpakking met witte letters. De verpakkingen zijn erg ‘Kiehl’s’ door de vele informatie op de voorkant en de klinische uitstraling.

Kiehl’s Cannabis Sativa Seed Oil

Het belangrijkste ingrediënt van deze producten is de cannabis sativa seed oil. Deze olie wordt uit de zaden geperst en is rijk aan essentiële vetzuren die de natuurlijke huidbarrière versterken en vochtverlies tegenaan. Daarnaast heeft dit ingrediënt een positief effect op de behandeling van acne.

Kiehl's cannabis oil cleanser

Volgens Kiehl’s is de Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Cleanser een zachte, kalmerende gezichtsreiniger die tegelijkertijd de huid zuivert. De unieke geltextuur verwijdert onzuiverheden zonder de huid te veel uit te drogen en verfrist en kalmeert de huid tegelijkertijd. Deze gezichtsreiniger zou volgens Kiehl’s geschikt zijn voor alle huidtypen.

Dit klink als een fijne reiniger. Ik heb zelf een droge huid met onzuiverheden. Vaak werken dit soort cleansers wel tegen onzuiverheden, maar drogen ze mijn huid erg uit. Ik merk dat deze dat minder doet. Natuurlijk is het geen hydraterende cleanser, dus ik raad je wel aan om na gebruik een voedende crème te gebruiken, maar ik ben blij verrast. Wel is het belangrijk om te weten dat de cleanser een vrij kruidige, plant-achtige geur heeft. Daar moet je van houden.

Kiehl's cannabis oil gezichtsolie

De Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate is een gezichtsolie die volgens Kiehl’s verzachtend werkt en effectief is tegen imperfecties. De olie helpt zichtbaar bij het verminderen van roodheid en kalmeert tegelijkertijd de huid door de vochtbalans te ondersteunen. Dit product is voornamelijk geschikt voor een vette huid die gevoelig is voor onzuiverheden.

Ook dit product heeft weer die kruidige, plant-achtige geur. Dat is niet helemaal mijn ding, maar goed. Als een product fijn werkt, neem ik dat voor lief. De geur blijft gelukkig niet lang hangen. Ik vind olie een erg fijn skincare product, mits deze wel goed intrekt. Dat doet deze olie ook. Hij voedt mijn huid wel, maar niet extreem. Daarom is dit product denk ik ook zo geschikt voor de vette huid. Of het echt een wondermiddel is tegen acne, durf ik niet te zeggen. Ik heb wel wat onzuiverheden, maar echt acne wil ik het niet (meer) noemen.

Kiehl's cannabis oil

Conclusie

Kiehl’s is een skincare merk wat ik altijd met plezier gebruik. Ik was dan ook heel erg nieuwsgierig naar deze producten met de werkzame stof cannabis. Dat dit goedje werkt tegen acne, wist ik helemaal niet. De cannabis sativa deed oil herbal concentrate en cleanser werken beiden fijn. Ze hebben een kruidige geur, wat niet helemaal mijn ding is, maar de werking is prima. Ik denk dat dit vooral hele fijne producten zijn voor mensen met een vette, acne-gevoelige huid, maar ook ik kan met mijn redelijk droge huid deze producten zonder problemen gebruiken. Dat hebben ze goed gedaan bij Kiehl’s. De cleanser kost €13,- voor 75 ml. De gezichtsolie kost €46,- voor 30 ml. De Calendula lijn waar ik al eerder een review over schreef is ook erg fijn voor een vette huid.

Zou skincare met cannabis iets voor jou zijn?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog