huis netjes houden tips

Je huis netjes houden is met deze tips nog makkelijker!

Een schoon, opgeruimd huis is belangrijk. Dat woont niet alleen fijn, maar zorgt ook voor rust in je hoofd. Nu we met z’n allen nog meer thuis zitten dan normaal vanwege de coronacrisis, is het nog fijner om een net huis te hebben. Maar laten we eerlijk zijn, je huis netjes en schoon houden klinkt zo makkelijk, maar het kan nogal een uitdaging zijn. Vandaag wil ik daarom tips met je delen waardoor het netjes houden van je huis makkelijker wordt!

1. Geef alles een eigen plek

Tip nummer één om je huis netjes te houden: geef alles een eigen plek. Ieder frutsel, maar ook grote items. Zorg dat alles een vaste plek krijgt in huis en zet het daar na gebruik ook direct weer terug. Op die manier kost opruimen je een stuk minder tijd en moeite, omdat je weet waar alles hoort.

2. Schaf een leuk tafelzeil aan

Een tafelzeil ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook super handig voor het schoon houden van je (eet)tafel. Na het eten, borrelen of knutselen schud je hem makkelijk even buiten uit, haal je er een doekje overheen en is hij weer netjes. Als je het tafelzeil steeds van je tafel afhaalt na gebruik, zorg je er ook voor dat er zo min mogelijk items op je tafel blijven slingers (daar heb ik altijd een handje van). Deze liggen namelijk in de weg als het zeil er weer op/af moet. Ben jij nog op zoek naar een mooi tafelzeil? De webshop Tafelzeil Online heeft een uitgebreid assortiment met hele leuke zeilen. Van simpele tafelzeilen tot doorzichtige en zelfs een Mexicaans tafelzeil: ze hebben het.

3. Deel de klusjes op

De kans is groot dat je geen zin hebt om een hele dag op te ruimen en/of schoon te maken. Daarom mijn tip: deel het op. Doe steeds een klein beetje. Daardoor worden het geen ellendig lange klussen en ben je zo klaar. Ook handig, zo blijft je huis altijd netjes omdat je steeds een beetje doet!

4. Bakken en manden zijn je beste vriend

Deel alles op in bakken en manden! Op die manier kun je heel makkelijk alles terugvinden én nog makkelijker alles een vaste plek geven. Je houdt het overzicht en het ziet er vaak net uit als je alles opdeelt. Oh, en vergeet ook niet een bak of mand te maken voor spulletjes waarvan je (nog) geen zin hebt om het direct op te ruimen. Je weet wel, dat telefoonkabeltje wat weer naar boven moet en je zonnebril of lipstick die je uit je handtas hebt gevist. Doe ze allemaal in deze bak en ruim deze eens in de zoveel tijd op.

Welke tips zorgen ervoor dat jij jouw huis netjes kunt houden?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tafelzeilonline.nl 

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog