A tag day – Low-budget VS. high end tag

Laatst zag ik bij Vera een super leuke tag voorbij komen, namelijk de low-budget VS high end tag. Ze heeft de tag zelf bedacht en vergelijkt hierin low-budget en high end. Aangezien ik zelf ook zowel low-budget producten als high-end producten in mijn collectie heb, leek het me leuk om de tag over te nemen. Vera deed de tag in video-vorm, maar ik doe hem in artikel-vorm. Benieuwd naar mijn antwoorden?

1. Heb je het meest low-budget of high end producten in je collectie?
Pfoeh, dit weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat mijn collectie een middenweg is van goedkoop en duur. Ik heb veel budget producten, maar ook aardig wat high end producten. Verder heb ik veel producten die niet echt budget zijn, maar ook niet high end.

2. Low-budget of high end mascara?
Ik denk dat ik toch voor low-budget kies. Hoewel ik weet hoe mooi sommige high end mascara’s kunnen zijn, zijn er tegenwoordig enorm goede budgetvarianten te vinden. Ik vind het ook gewoon zonde om heel veel uit te geven aan een mascara. Bij mij is het verschil namelijk nooit echt dramatisch.

3. Low-budget of high end foundation?
Sowieso high end foundation. Ik ben heel licht en low budget merken hebben bijna nooit een foundation in mijn kleur. Ook heb ik een goede dekking nodig en die vind ik toch sneller bij high end merken.

4. Low-budget of high end oogschaduwpalettes?
Hoewel low-budget merken de laatste tijd met steeds betere palettes komen, denk aan dit palette van Catrice, kies ik toch voor high end. Het chocolate bar palette van Too Faced of het Naked 2 palette van Urban Decay zijn toch wel mijn grote favorieten.

5. Welk product koop jij altijd van een low-budget merk?
Reinigingsdoekjes, transparante gezichtspoeder en nagellak remover zijn van die standaard dingetjes die ik van een low-budget merk koop. Ook lippenbalsem is bij mij nooit duurder dan 4 euro.

6. En welk product van een high end merk?
Zoals ik al eerder noemde, mijn foundation. Dit omdat ik gewoon een goede dekking én de goede kleur wil hebben. Ook mijn concealer om oneffenheden mee weg te werken is altijd wat duurder. Concealer voor onder mijn ogen daarentegen weer niet.

7. Welk product had je altijd van een duur merk, maar heb je verruild voor een low-budget variant?
Mijn gezichtsreinigings-product. Ik gebruikte eerst vaak een cleansing milk of foam van een wat duurder merk, maar sinds ik het micellair water van Garnier heb ontdekt gebruik ik dat. Het is nog steeds niet extreem goedkoop, maar verder heb ik niet echt iets verruild voor een low-budget variant.

8. Van dit product begrijp ik niet waarom er nog geen goede low-budget variant van is…
Goede make-up kwasten. Essence heeft er de laatste tijd wel een paar, maar van mij mogen meer budgetmerken hier aandacht aan gaan besteden. Een goede stippling brush vind ik namelijk alleen bij de duurdere merken.

9. Er is geen luxe merk wat aan dit low-budget product kan tippen…
Het welbekende wenkbrauwkitje van Catrice. Veel merken hebben gewoon niet de juiste kleur voor mij, terwijl Catrice dit wel heeft.

10. Verwen jij jezelf liever met 10 goedkope producten ot met 1 duur product?
Deze vind ik lastig… Ik kan heel erg genieten van een mooi duur product, maar het is ook leuk om 10 goedkope producten te hebben. Ik kan eigenlijk niet kiezen, dus ik denk dat ik voor een middenweg ga. Af en toe een wat duurder product, maar ook wat goedkopere producten.

Ik tag Evelien, Kim en Maroussia om deze tag ook te doen. Vind je de tag leuk? Neem hem dan gerust over, ook al heb ik je niet getagd. Laat het even achter bij de comments, zodat ik jouw antwoorden kan lezen.

Welk product gebruik jij altijd van een low-budget merk?

xxx Teddy

13 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog