MAC – 150 large powder brush

Kwasten gebruik ik iedere dag. Ik ben daarom ook wel een beetje kieskeurig, iets wat je iedere dag gebruikt moet namelijk wel fijn werken. Ruwe kwasten of kwasten die niet zo goed werken, laat ik daarom al snel links liggen. Één van de kwasten die ik dagelijks gebruik is de 150 large powder brush van MAC. Vandaag wil ik deze aan je laten zien. Benieuwd?

Ik vind de 150 large powder brush er chique uitzien. Het handvat is compleet zwart en is gemaakt van hout. Het is groot genoeg en ligt daardoor prettig in mijn hand. Op het houten handvat stond eerst in zilveren letters en cijfers aangegeven dat de kwast van MAC is en om welk nummer het hier gaat. Helaas is dat er bij mij afgesleten, maar om dat te voorkomen kun je een laagje transparante nagellak erover aanbrengen. Het tussenstukje is gemaakt van zilverkleurig metaal. De kwast zelf ziet er prima uit. De haren van de kwast zijn zwart en staan lekker dicht op elkaar.

Volgens MAC is de 150 large powder brush geschikt om losse of compacte poeder op het gezicht aan te brengen. Hij zou bijzonder geschikt zijn om blush aan te brengen door de zachte haren en de ronde vorm. Deze kwast is met de hand gemaakt, waardoor ie volgens MAC van goede kwaliteit zou zijn.

Ik gebruik de kwast dagelijks om mijn gezicht af te poederen met een transparante poeder. Ik vind het om eerlijk te zijn een beetje gek dat MAC voorstelt de kwast voor blush te gebruiken. Ik vind hem hier zelf te groot voor en gebruik liever een wat kleinere kwast voor mijn blush. De large powder brush werkt echt fijn om poeder mee aan te brengen. De kwast is hier groot genoeg voor en pakt ook genoeg product op. Deze kwast verdeelt de poeder makkelijk over je gezicht en brengt egaal aan.

De kwast is lekker zacht en blijft dit ook. Ik heb hem al een aardige tijd en deze kwast is dus ook meerdere keren gewassen. Toch blijven de haren heerlijk zacht. Ik was mijn kwasten wel altijd met lauwwarm water en babyshampoo. Dat helpt natuurlijk ook om de haren zacht te houden.

Het enige nadeel van deze kwast is dat ie vaak haren verliest. Het is maar een klein minpuntje, maar het is er wel. Ook na meerdere keren wassen, blijven er soms haren afbreken tijdens het afpoederen. Nadat ik deze kwast gebruikt heb, blijft er soms nog wel eens een haartje op mijn gezicht achter. Het is een kleine moeite om deze even weg te halen, maar het was natuurlijk fijner geweest als dit niet nodig was.

Ik vind de 150 large powder brush van MAC een fijne kwast. Hij is lekker zacht en blijft dit ook. Hij werkt heel erg fijn als het gaat om afpoederen, maar helaas verliest ie wel vaak wat haartjes. Deze kwast is helaas niet goedkoop, de large powder brush kost namelijk 48 euro. Dat is even slikken, maar je krijgt er wel een hele fijne kwast voor terug.

Welke kwast gebruik jij om je gezicht mee af te poederen?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog