MAC – 187 duo fibre face brush

Iedere dag gebruik ik kwasten om mijn make-up te doen. Ik ben begonnen met een hele goedkope kwastenset die ik bij een drogist in Duitsland tegen kwam, maar na een tijdje wilde ik meer. Ik wilde fijnere kwasten en na lang zoeken kwam ik op de kwasten van MAC uit. Hier waren zo veel mensen positief over, dat ik deze kwasten wilde proberen. Mijn allereerste MAC kwast was de 187 duo fibre face brush. Ik heb hem alweer een paar jaar en vandaag wil ik hem aan je laten zien. Benieuwd?

De 187 duo fibre face brush ziet er mooi uit. Het zwarte, houten handvat ligt lekker in je hand. Op het handvat staat met zilveren letters aangegeven dat de kwast van MAC is en om welk nummer het gaat. Bij mij is het nummer er helaas afgesleten, maar als je hier wat transparante nagellak overheen aanbrengt, heb je dit probleem niet. De kwast zelf ziet er ook mooi uit. Bovenin zijn de haren wit, onderin zijn de haren van de kwast zwart. De zwarte haren zijn korter dan de witte, waardoor de witte uitsteken.

Volgens MAC is dit grote cirkelvormige penseel perect voor he luchtig aanbrengen en verdelen van gezichtspoeder of pigmenten. De kwast is geschikt om dunne laagjes te creëren of textuur toe te voegen. De 187 kwast is deels van geitenhaar gemaakt en deels van synthetische vezels.

De haren van de kwast zijn lekker zacht. De witte haren zijn net iets zachter, maar ook de zwarte haren zijn niet ruw. Hoe vaak ik hem ook gewassen heb (wel altijd met babyshampoo), de haren zijn nog steeds zacht.

Hoewel deze kwast volgens MAC geschikt is voor poeders, gebruik ik hem zelf voor het aanbrengen van mijn vloeibare foundation. Ik breng de foundation eerst met mijn vingers op mijn gezicht aan en blend het daarna met deze kwast in. Deze kwast zorgt ervoor dat mijn foundation mooi verdeeld is en mijn make-up er natuurlijk uit ziet, zonder strepen. Af en toe probeer ik een andere, platte foundationkwast voor mijn foundation, maar dat komt niet in de buurt van hoe luchtig en natuurlijk de 187 mijn foundation aanbrengt.

Het enige nadeel bij deze kwast is het haarverlies. De kwast verliest nogal wat zwarte haartjes. Deze breken dan gewoon af. Hoe vaak ik hem ook gebruikt heb of hoe vaak ik hem ook gewassen heb, het probleem lijkt te blijven. Stiekem baal ik hiervan, want zonder dit probleem zou deze kwast echt perfect zijn. Aan de andere kant is het ook geen ramp, ik veeg dat ene kleine haartje wat op mijn gezicht gevallen is gewoon weg voordat ik de rest van mijn make-up ga doen.

Ik ben enorm blij met de 187 duo fibre face brush van MAC. Hij werkt fijn, zorgt er voor dat mijn make-up mooi en natuurlijk zit en de haren zijn heerlijk zacht. Wel heeft deze kwast soms last van haaruitval, maar dat is het enige nadeel. Helaas is de 187 van MAC niet goedkoop. Voor deze kwast betaal je namelijk 48 euro. Dat is even slikken, maar aangezien de kwast zo lang goed blijft en echt fijn werkt, heb ik het er wel voor over.

Welke kwast gebruik jij voor je foundation?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog