MAC – 217 blending brush

Ik weet nog precies hoe mijn zoektocht naar een goede blending brush begon. Op Youtube en op verschillende blogs werd zo’n fluffy kwast gebruikt om de meest mooie looks te maken. Dat wilde ik ook! Mijn allereerste echte blending brush was van Hema. Een goedkope variant om mee te beginnen. Ik moest van mezelf eerst maar eens proberen of ik het wat vond. En of ik het wat vond! Door deze blending brush werden al mijn ooglooks een stuk mooier. De kwast van Hema was prima, maar ik wilde net iets meer. Dus investeerde ik in een wat duurdere kwast en bestelde de 217 blending brush van MAC. Ik heb hem al een aardig tijdje in mijn bezit en vandaag wil ik hem aan je laten zien. Benieuwd?

De kwast ziet er heel chique uit. Het handvat is van hout. Hij is vrij dun en gewoon zwart. Het tussenstukje tussen de haartjes en de steel is van metaal en glimt mooi. De kwasten van MAC worden met de hand gemaakt en het is duidelijk te zien dat er aandacht aan besteed is. Zoals je op de foto kunt zien, is bij mij het nummertje van de kwast afgesleten. Wil je dit voorkomen? Breng dan een dun laagje transparante nagellak over de zilveren letters aan. Dit heb ik gedaan bij al mijn MAC kwasten en het werkt echt.

Volgens MAC is deze ovaalvormige kwast met fijne, compacte haartjes geschikt voor zowel poederige als crèmige formules. Je kunt deze met de 217 makkelijk aanbrengen en/of blenden.

Je kunt deze kwast op verschillende manieren gebruiken. Ik gebruik hem vooral om mijn oogschaduw te blenden. Dit doe ik simpelweg door de oogschaduw eerst aan te brengen en er daarna met deze kwast overheen te “vegen”. Vooral de donkerdere kleur die ik vaak in mijn crease draag vervaag ik hier mee. Heel af en toe gebruik ik hem ook om een tint wat meer aan te zetten in mijn crease.

De kwast werkt ontzettend goed. Hij blend heel makkelijk en fijn. Ik gebruik hem eigenlijk alleen in combinatie met poederige oogschaduws, maar  hij zal vast ook fijn werken met een crème oogschaduw.

Ik kan niet meer zonder de 217 blending brush van MAC. Hij blend mijn oogschaduw mooi en daarom pak ik hem altijd als ik oogschaduw draag. Wel is de 217 vrij prijzig. Deze kwast kost namelijk 22 euro. Het is even een investering, maar ik kan je verzekeren dat het het waard is. Ik heb mijn kwast nu al ruim een jaar (of had ik hem nou al twee jaar) en hij ziet er nog steeds goed uit.

Welke kwast gebruik jij om te blenden?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog