M.A.C – Retro Matte Liquid Lipcolour

mac retro matte liquid lip colour review

Als je me vraagt naar mijn favoriete lipstickfinish? Dan kies ik op dit moment voor semi-mat. Lipsticks die heel glossy zijn, draag ik echt weinig en compleet mat vind ik wel mooi, maar is niet altijd handig als ik droge lippen heb. Glitters draag ik echt alleen met speciale gelegenheden en ook metallic past niet overal bij. Toch vind ik dat alle finishes wel mooi kunnen zijn. Zo was ik een tijd terug op zoek naar een mooie metallic lipstick die niet na 5 minuten alweer verdwenen was. Ik kwam uit bij de Retro Matte Liquid Lipcolour van M.A.C in de kleur Gemz & Roses. Vandaag wil ik deze aan je laten zien. Benieuwd?

Allereerst de uitstraling: hoewel het direct duidelijk is dat dit product van M.A.C is, is de verpakking wel heel anders dan die van de ‘gewone’ M.A.C lipsticks. Deze lipstick zit in een langwerpige ronde huls met een zwarte, ronde dop. Op de dop staat het logo van M.A.C en op de huls zelf staat de naam van het product gedrukt.

Volgens M.A.C bieden de Retro Matte Liquid Lipcolours een kleuraccent met een vloeibare suède achtige finish waarmee je zeker een statement zult maken. Daarnaast zou de lipstick lang blijven zitten. Klinkt goed, laten we het eens testen!

Hierboven kun je de kleur goed zien. Gemz & Roses is een roestbruine kleur met een roze gloed en hele subtiele gouden glittertjes. De applicator is plat met een spits puntje, om het product zo precies mogelijk aan te kunnen brengen.

Hierboven zie je de swatch van de M.A.C Retro matte Gemz & Roses. De metallic finish is het eerste wat echt super duidelijk opvalt. Ik vind hem echt gaaf! Ook de kleur vind ik heel mooi. Hij zit een beetje tussen bruin en roze in en heeft een gouden glans. Daarnaast is op de swatch te zien dat de M.A.C Retro matte lipstick ook echt top dekt met slechts één laag.

De lipstick brengt makkelijk aan en voelt naderhand prettig aan op mijn lippen. Nadat de lipstick is opgedroogd, plakt hij niet, maar hij is ook niet trekkerig. Qua houdbaarheid doet deze lipstick het goed. Een uur of vier overleeft hij zonder moeite, maar mocht je echt een 3-gangen diner hebben, raad ik je aan hem in de tussentijd even bij te werken.

Conclusie

Ik vind de Retro Matte Liquid Lipcolour van M.A.C erg fijn. Het product brengt makkelijk aan, er komt veel kleur vanaf én hij zit prettig op mijn lippen. Ook blijft hij prima zitten. Na een grote maaltijd zul je hem wel bij moeten werken, maar een paar uur overleeft hij zeker. Voor een liquid lipcolour van M.A.C betaal je €24,50. Dat is zeker niet goedkoop. De ‘gewone’ M.A.C Lipsticks kosten namelijk €19,50. Of ik je deze lipstick aan zou raden in plaats van de gewone lipstick, weet ik niet zo goed. Mocht je het puur voor de finish doen, dan wel, maar qua kwaliteit vind ik ze eigenlijk gelijk opgaan.

Wat vind jij van metallic lipstick?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog