De grappigste dingen die ik met Carnaval meemaakte

carnaval

Het is alweer bijna een week geleden: Carnaval. Carnaval is echt zo’n feest waar je of helemaal in op gaat óf liever met een grote boog omheen gaat. Ik ken mensen die Carnaval echt niet zo maar overslaan en mensen die hopen het nooit mee te hoeven maken. Iedereen zo zijn ding natuurlijk, maar ik behoor zelf tot de eerste groep. Al van jongs af aan vind ik het geweldig om me te verkleden en toen nog met mijn familie de optocht te bekijken. Tja, die liefde voor verkleden en het vieren van een feestje is niet meer over gegaan… Dit jaar stond ik daarom weer uit volle borst mee te blèren met foutje hitjes tijdens het Carnavalsweekend en eerlijk? Ik heb me kapot gelachen. Want tijdens Carnaval maak je de meest grappige dingen mee. Vandaag wil ik je een klein beetje meenemen in mijn Carnavalsweekend door de grappigste dingen die ik meemaakte met je te delen. Ik deel mijn Carnaval ervaringen met je! Benieuwd?

Schoenen nog aan

Het hele weekend bivakkeerde ik op de logeerkamer van een vriendin. Beter kon niet, mijn eigen tweepersoons bedje, dicht bij de stad én een huis vol eten. Haar vriend vierde ook Carnaval, maar was vaak met zijn eigen vrienden weg. De eerste avond zagen we zijn fiets al voor de deur staan, waardoor we wisten dat hij thuis was. Eenmaal boven vonden we hem met alle lampen aan, in zijn Carnavalsoutfit (ja, met schoenen) overdwars op bed. Ik snap het wel hoor, eventjes zitten om je schoenen uit te doen en vervolgens toch maar jezelf laten gaan. Maar komisch was het wel.

Boze Bert

Tijdens zo’n weekend zie je sommige mensen steeds weer voorbij komen. Zo hadden mijn vriendin en ik tijdens de tweede avond een Bert en Ernie gespot en sindsdien zagen we ze overal. Dat was op zich nog niet zo grappig, maar ik moest gewoon iedere keer lachen om Bert, want hij keek altijd chagrijnig. Hoe goed hij in zijn rol bleef, is wel een applausje waard.

Interview

Diezelfde avond dat ik Bert voor het eerst zag, zag ik ook iemand met een verlichte WC borstel. Ja, je leest het goed. De WC borstel was versierd met allemaal kleine lampjes. Omdat ik waarschijnlijk iets te lang met open mond naar de borstel keek, werd ik vervolgens geïnterviewd door de eigenaar met de borstel als microfoon. Ook dat is Carnaval.

Gezichtslijm

Mijn vriendin en ik waren verkleed als, hoe kan het ook anders, unicorn. Ja, helemaal compleet met glitters en al. Op een avond had ik daarom de glitters en gezichtslijm nog in mijn tasje zitten. Het laatste wat ik verwacht had, was dat ik hem regelmatig uit mijn tasje zou moeten halen die avond. Toen iemand van de vriendengroep graag zijn muntje tegen zijn voorhoofd wilde plakken, maar dit niet bleef zitten, was mijn lijm de oplossing. Uiteraard wilde iemand anders daarna ook zijn muntje op zijn voorhoofd.

Wanhopig

Eén van de grappigste Carnaval ervaringen is wel deze: met Carnaval praat je met de meest random mensen. Op een geven moment was ik verzeild geraakt in een gesprekje, toen de desbetreffende persoon me vroeg waarom ik geen bier in mijn hand had. Waarschijnlijk was het de muziek die nogal hard stond, maar ik dacht dat hij me vroeg of ik een vriend had. Dus mijn antwoord was: “Ja, ik heb een vriend.” Waarop hij begon te lachen en zei: “Zie ik er echt zo wanhopig uit?”.

Dit waren mijn Carnaval ervaringen! Natuurlijk viert iedereen Carnaval op z’n eigen manier en je moet er van houden of niet, maar gelachen heb ik zeker!

Heb jij Carnaval gevierd?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog