De week zonder vlees – lekkere vegetarische recepten

week zonder vlees

Gisteren is de nationale week zonder vlees begonnen. De wat? Mocht je het niet kennen: de nationale week zonder vlees roept mensen op om in de week van 11 tot en met 17 maart geen vlees en vis te eten. Het doel? Mensen bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten en laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om vlees en vis een keer te laten staan. Want vlees eten heeft nou eenmaal een grote impact op het milieu en daarnaast is het natuurlijk ook enorm zielig voor de diertjes. Als we met z’n allen wat vaker vegetarisch zouden eten, zou dat al een hoop schelen. Zelf ben ik niet vegetarisch, maar ik eet ook zeker niet iedere dag vlees. Zo’n weekje zonder moet me dus wel lukken dacht ik zo. Daarom ben ik gisteren begonnen met de week zonder vlees. Mocht jij dit nou ook een goed initiatief vinden maar wel wat inspiratie kunnen gebruiken? Dat komt dan goed uit, want vandaag wil ik 5 vegetarische recepten met je delen die je deze week op tafel kunt zetten. Benieuwd?

Lekker & Simpel – Groentenwraps met pesto

Wraps is iets wat ik echt graag eet. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik al snel de combinatie maak van wraps met kip, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Wraps met groenten zijn ook erg lekker! Vooral deze variant met pesto vind ik echt een aanrader. Doe er groenten in die je lekker vindt, kaas en pesto eroverheen en eventjes in de oven. Lekker!

Uit Pauline’s Keuken – Frittata recept met courgette, ricotta en basilicum

Frittata is iets wat ik eigenlijk te weinig maak. Zonde, want het is wel erg lekker! Zo ook deze van Pauline met courgette, ricotta en basilicum. Dit recept heb ik zelf nog niet gemaakt, maar staat wel op mijn to-do lijstje. De combinatie van courgette met ricotta lijkt me namelijk heerlijk.

Oh My Goodness – Avocado Mac & Cheese

Ik ben echt een kaasliefhebber en ook van avocado kan ik enorm genieten. De combinatie van die twee én pasta had ik zelf nog niet gemaakt, dus dit recept heeft me erg nieuwsgierig gemaakt. Een Mac & Cheese met Avocado? Die ga ik deze week nog proberen!

Laura’s Bakery – Spinazie feta quiche

Een golden oldie voor mij, een quiche met spinazie en feta. Of zoals wij het thuis noemen: spinazietaart. Oh hier kun je me ook zo blij mee maken! Quiche is sowieso erg lekker, maar dit is toch wel mijn favoriet. Een quiche gevuld met spinazie, wat feta en pijnboompitten.

Lekker & Simpel – Couscoussalade met avocado

Couscous vind ik ook zo lekker! Laatst probeerde ik dit recept van Lekker & Simpel met couscous, ei én avocado en ik kan je vertellen dat dat een groot succes was. Mocht je deze week nog op zoek zijn naar een makkelijk en lekker receptje, dan raad ik je deze zeker aan.

Doe jij deze week mee met de week zonder vlees?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog