Weleda – Berken en Arnica body en massage olie

weleda body olie

Normaal gesproken ben ik niet zo fan van body olie. Waarom? Het smeert wel lekker uit, maar het trekt nooit goed in en je handen worden er mega vettig van. Het resultaat? Vette vlekken everywhere. Nee, ik ben er gewoon niet voor gemaakt. Toch besloot ik het weer eens te proberen toen ik de Berken en Arnica body oliën van Weleda binnenkreeg. Vandaag wil ik mijn mening over deze producten met je delen en ik kan je alvast verklappen dat ze me positief verrast hebben! Benieuwd?

Allereerst de verpakking van de Weleda body olie. Ik vind dat de verpakkingen van Weleda altijd erg goed binnen de huisstijl passen. De flesjes zijn precies hetzelfde, alleen de sticker op de voorkant is anders. Zo heeft de berken variant een lichtgroene sticker en de Arnica variant een felle oranje. Beide flesjes zijn gemaakt van donkergroen glas met een klein plastic pompje bovenop.

Volgens Weleda helpt de Berken Anti Cellulite Olie de doorbloeding te stimuleren en ondersteunt het het herstellend vermogen van de huid en het bindweefsel. Daarnaast zouden de plantenextracten de vetafbraak in de onderste huidlagen stimuleren en de afvoer van afvalstoffen en vocht activeren.

Het eerste wat me opviel bij dit product, was de frisse geur. De olie heeft een zachte geur die me een beetje doet denken aan het bos. Lekker!

Volgens Weleda helpt de Arnica Sport Massageolie spierkrampen en stijfheid voorkomen. Na het sporten zorgt het verwarmende effect van de olie ervoor dat je spieren goed kunnen ontspannen. Zo zou je dit product ook kunnen gebruiken bij een stijve nek en schouders.

De geur van deze olie is dan weer niet zo mijn ding. De body olie ruikt een beetje kruidig en daar ben ik gewoon niet zo van. Helaas.

Als ik kijk naar de werking van beide oliën, merk ik weinig verschil. Ik vind ze beiden fijn uitsmeren en ook trekken ze redelijk snel in. Vooral dat laatste vind ik echt een pluspunt, want ik vind olie normaal gesproken altijd zo’n bende geven. Een half uur later stempel ik nog overal vette vingers. Gelukkig is dat met deze olie dus niet het geval. Ook niet onbelangrijk: mijn huid voelt lekker gehydrateerd aan na het insmeren. Wel vraag ik mij af of de berken variant echt anti cellulite werkt en de Arnica versie spierkrampen voorkomt. Zelf heb ik dit nog niet ervaren en ik ben er ook redelijk sceptisch in.

Conclusie

Ik vind de body olie van Weleda fijn werken. De olie smeert lekker uit en trekt redelijk snel in. Wel heb ik een lichte voorkeur voor de berken variant, omdat ik deze gewoonweg lekkerder vind ruiken. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik een beetje sceptisch ben over het anti-cellulite verhaal en het voorkomen van spierkrampen. Zelf gebruik ik deze oliën gewoon voor mijn droge huid of om mee te masseren. Ik verwacht er daarnaast geen wonderen van. De Arnica sport massageolie kost €12,99 en de Berken olie kost €18,49.

Gebruik jij wel eens body olie?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog