MAC – vex eyeshadow

Waar vroeger mono oogschaduws helemaal hot waren, heb ik het idee dat mono’s nu langzaam naar de achtergrond verdwijnen. Palettes zijn booming en eerlijk is eerlijk, ik vind ze zelf ook een stuk makkelijker. In een palette zitten meerdere kleuren die (als het goed is) ook nog eens bij elkaar passen. Ook hoef je maar één doosje open te doen en je kunt gelijk verschillende looks maken. Toch maak ik nog wel eens een uitzondering en haal ik een mono in huis. Een mono die ik al een lange tijd heb, maar nog steeds met veel plezier gebruik is VEX van MAC. Vandaag wil ik deze mono aan je laten zien. Benieuwd?

VEX zit in een verpakking zoals we deze gewend zijn van MAC. De oogschaduw zit in een rond, zwart doosje met minuscule glittertjes. De deksel is gemaakt van doorzichtig plastic waar het logo van MAC op gedrukt staat. Hoewel de oogschaduw er vrij simpel uitziet, vind ik het er professioneel uitzien. Ook vind ik het handig dat de deksel doorzichtig is. Zo zie je gelijk welke kleur het is. Vooral wanneer je meerdere mono’s van MAC hebt, is dat fijn.

Volgens MAC is deze oogschaduw goed gepigmenteerd en laat hij zich egaal aanbrengen. MAC heeft meer dan 100 verschillende tinten van deze oogschaduws. Ook zijn deze MAC oogschaduws verkrijgbaar in verschillende finishes. VEX is een frost, wat inhoudt dat de oogschaduw een ijzige, glanzende finish heeft.

Hierboven kun je VEX op mijn huid zien. VEX is goed gepigmenteerd en zoals je ziet is het een grijzige tint. Maar wat zo bijzonder is aan VEX is dat hij een roze/paarsige glans heeft. Deze glans zie je afhankelijk van hoe het licht erop valt.

Ik gebruik VEX vrijwel altijd in combinatie met de mono Satin Taupe. Hierboven zie je dan ook de look die ik met beide tinten graag maak. Dit is echt zo’n ooglook die ik graag overdag draag. Het is geen enorm opvallende ooglook, maar geeft toch net wat meer dimensie dan wanneer ik niets draag. Op mijn bewegend ooglid heb ik VEX aangebracht en in mijn crease  Satin Taupe. Om de look af te maken bracht ik eyeliner en mascara aan.

Ik vind VEX enorm mooi. Hoewel ik een groot fan ben van palettes, ben ik bereid een uitzondering te maken wanneer ik een mono echt heel mooi vind. VEX is een mono die in het vaste assortiment van MAC zit en kost 18 euro. Dat is wel even slikken, maar toch zou ik VEX niet meer kunnen missen.

Gebruik jij vaak mono’s?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog