MAC – satin taupe eye shadow

mac satin taupe oogschaduw

Normaal gebruik ik het liefst een oogschaduw palette. De kleurtjes die hierin zitten, passen vaak goed bij elkaar en daardoor is het ook gewoon makkelijk. Mono oogschaduws heb ik wel, maar ik pak ze eigenlijk te weinig. Mijn allereerste MAC oogschaduw was een mono: satin taupe. Een prachtige kleur die ik toch echt eens wat vaker moet pakken.

De verpakking van de mono oogschaduws van MAC vind ik echt leuk. Ze zijn allemaal hetzelfde, behalve als ze uit een limited edition komen. Het doosje is van zwart plastic met hele kleine glittertjes, je ziet ze bijna niet. Het logo staat in het midden van het doosje op het doorzichtige “raampje”. Wel vind ik de doosjes in vergelijking tot andere merken vrij klein, maar dit vind ik ook wel weer iets hebben.

Volgens MAC is deze oogschaduw een supergepigmenteerd poeder dat zich egaal laat aabrengen.

satin taupe oogschaduw swatch

Satin taupe is een heel bijzondere tint. De finish van deze oogschaduw is frost, wat betekent dat ie geen glitters bevat, maar wel een prachtige glans heeft. Satin taupe is een (zoals de naam al doet vermoeden) taupe kleur met een zilveren glans. Hierboven kun je aan de swatch zien dat het pigment echt goed is. Met één veeg komt er onwijs veel kleur vanaf.

Satin taupe draag ik eigenlijk nooit alleen. Vaak gebruik ik deze in combinatie met vex, ook een MAC eye shadow. Dit is een beige tint met een rozige en groene parelmoerglans. Ook een onwijs mooie kleur. Bij de look hierboven heb ik dan ook beide kleuren gebruikt. Over mijn bewegende ooglid bracht ik vex aan. In mijn crease satin taupe. Daarna bracht ik een eyeliner en wat mascara aan. Het is een hele rustige ooglook, maar dit is perfect te combineren met een felle lipstick of voor een normale dag.

Conclusie

Ik vind satin taupe een prachtige kleur. Het is echt zo’n kleur die bij veel dingen past, maar toch bijzonder is. Het pigment is ook nog eens heel goed. MAC oogschaduws zijn te koop bij de MAC counters of bij de MAC pro store en kosten 17,50 voor 1,5 gram.

Wat vind jij van zo’n kleurtje?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog