Make up Factory – Bohemian Summer make-up review

bohemian summer collectie make up factory

Ik vind limited editions van make-up merken altijd zo leuk. Mijn favoriete limited edition-tijd is rond de feestdagen. Dan doen merken altijd extra hun best om met iets speciaals te komen. Maar er is nog een moment waarop merken met hele leuke collecties komen: de zomer! Merken komen met limited editions met zomerse tinten, felle kleurtjes en producten voor die perfecte sun-kissed glow. Dat soort limited editions kan ik ook zeker waarderen! Zo komt Make up Factory deze zomer met haar Bohemian Summer collectie. Een collectie vol producten die je dat zomerse gevoel geven. Ik ontving 2 producten uit deze collectie en die laat ik je vandaag graag zien. Benieuwd?

bohemian summer make up factory

Allereerst de verpakking. De verpakkingen van de producten voelen stevig aan. De verpakkingen zijn zwart en hebben een zilveren, glanzende deksel. Op de deksel staat in het zwart het logo van Make up Factory. Hoewel ik de verpakkingen er leuk uit vind zien, vind ik het nadeel van dit soort glanzende verpakkingen altijd dat ze zo snel vies worden.

Make up Factory viert met haar Bohemian Summer collectie de vrouwelijkheid, vrijheid en romantiek. De nadruk in deze collectie ligt vooral op gewaagde kleuren zoals paars en oranje afgewisseld met warme, natuurlijke tinten waaronder bruin en beige. Maar dan wel aangevuld met een gouden glans. Perfect voor de zomer dus.

Het eerste product wat ik mocht testen is dit oogschaduwdoosje. De collectie bevat twee varianten: Golden Eart en Bohemian Sunset. Ik heb de laatste, Bohemian Sunset.

Het doosje bevat vier tinten oogschaduw. Bovenin zitten twee donkere tinten: een bruine en een bordeaux rode tint. Onderin zitten een lichtroze en een lichtbeige tint. Alle vier de tinten hebben een subtiele shimmer. Vooral de bovenste twee tinten spreken me erg aan!

Hierboven zie je de swatches van de vier oogschaduws. De eerste kleur viel me om eerlijk te zijn een beetje tegen. Ik had verwacht dat de bruine tint nét wat gepigmenteerder en wat minder stroef zou zijn. Gelukkig zijn de andere drie tinten wel gepigmenteerder en minder stroef. Al met al zeker niet slecht, maar ik heb ook wel eens beter gepigmenteerde oogschaduws gehad. De kleurencombinatie vind ik in ieder geval wel erg mooi!

Hierboven zie je de look die ik met dit palette maakte. In mijn crease bracht ik de bruine tint aan. Over mijn bewegend ooglid bracht ik de lichtroze tint aan en in mijn outer V bracht ik de bordeauxrode tint aan. De lichtste tint draag ik onder mijn wenkbrauw. De look maakte ik af met wat eyeliner en mascara.

De oogschaduws brengen makkelijk aan. Helaas was alleen de bruine tint ook op mijn oog stroef. Hij bracht iets lastiger aan en was wat lastiger te blenden, maar zoals je kunt zien, is daar bij het resultaat uiteindelijk niet veel van te zien. De overige drie tinten zijn makkelijker aan te brengen en te blenden. Fijn! In combinatie met elkaar vind ik dat deze vier tinten een hele mooie look kunnen creëren. Dit is zeker iets wat ik vaker zou dragen! Je kunt hier zowel een donkere als hele natuurlijke look mee maken en dat vind ik altijd fijn.

Op naar het tweede product! Dit is de Bronze Luminizer in de kleur Cinderella Bronze. Deze Bronze Luminizer is ideaal om als highlighter te gebruiken voor een zomerse gloed.

Hierboven zie je de swatch van Cinderella Bronze. Er komt veel glans vanaf, maar ook zeker wat kleur. De textuur is zacht, maar zeker niet poederig. Over de kleur, maar ook zeker over de kwaliteit ben ik te spreken!

Hier draag ik de Bronze Luminizer op mijn jukbeen. Cinderella Bronze geeft mijn lichte huid een prachtige, warme gloed. Ik was bang dat de kleur te warm of te donker zou zijn voor mijn huid, maar dat is niet het geval. Doordat er veel goud in het product zit, past hij goed bij mijn lichte huid. Maar ook bij een donkerdere huidskleur zou dit product heel mooi staan! Je kunt de Bronze Luminizer makkelijk opbouwen: van weinig glans tot een duidelijke highlighter. Ik vind het effect in ieder geval mooi.

Conclusie

Ik vind de producten uit de Bohemian Summer collectie van Make up Factory erg leuk. Het oogschaduwpalette bevat mooie kleuren die een prima kwaliteit hebben. Al had ik gehoopt dat de bruine tint uit het palette net wat minder stroef zou zijn. Over de Bronze Luminizer ben ik wel helemaal tevreden. Dit is echt een mooi product wat een prachtige, gouden glans achterlaat. Een hele mooie highlighter voor deze zomer. Het oogschaduwpalette kost €19,95 en de Bronze Luminizer €28,95.

Heb jij producten van Make up Factory?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog