MastihaCare – sunscreen cream

img_6700m_zpstt8qcpoc

Woohoo, het wordt steeds lekkerder weer! De zon schijnt steeds vaker en ik heb al lekker buiten gezeten in één van mijn nieuwe jurkjes. Hoewel ik de zomer geweldig vind, is er één dingetje wat ik niet zo leuk vind: de schadelijkheid van de zon. Doordat ik zo licht ben, moet ik mezelf goed insmeren om niet te verbranden. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei soorten zonnebrand om je mee te beschermen. Laatst leerde ik een nieuwe variant kennen: de sunscreen creams van MastihaCare. Ik heb deze zonnebrand voor je getest en vandaag wil ik er mijn mening over geven. Benieuwd?

Er zijn twee verschillende varianten van de sunscreens van MastihaCare. Er is een sunscreen cream met SPF 50 en eentje met een SPF van 20. Zo heb je voor iedereen wat wils. Zelf gebruik ik het liefst factor 30 of hoger, omdat ik dan zeker weet dat ik niet verbrand. Factor 20 zou ik alleen gebruiken als je van jezelf niet echt (snel) verbrand. De sunscreens zitten in strakke, plastic tubes. De variant met SPF 50 zit in een groene tube en die met SPF 20 in een witte tube. De groene tube heeft witte details en de witte tube heeft juist groene details.

img_6712m_zpslngodxpq

De zonnebrand crèmes bevatten Mastiha, een hars van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. De crèmes zijn vrij van minerale oliën en ethanolamine. Alle producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest.

De variant met SPF 50 zit dus in de groene tube. De crème zou niet vet zijn en de huid zowel beschermen tegen UVA als UVB straling. Deze zonnebrand crème bevat aloë vera, waardoor het de huid hydrateert en een langdurig prettig en zacht gevoel geeft. Ook zit er vitamine E in de crème. Klinkt goed!

Ik probeerde als eerste de SPF 50 variant uit, omdat deze voor mijn lichte huid waarschijnlijk het beste zou werken. Toen ik mij insmeerde, vielen me gelijk twee dingen op. Ik was blij verrast over de textuur, de crème is vrij dun en niet vettig, waardoor hij makkelijk uitsmeert en niet plakkerig aanvoelt. Dat vind ik echt een pluspunt! Helaas vond ik de geur van de crème niet echt lekker. De geur doet me een beetje denken aan olijven en kruiden. Het is een hele natuurlijke geur, maar het is niets voor mij. Gelukkig trekt de geur wel weg zodra de crème is ingetrokken.

img_6716m_zpsysir2vqp

De variant met SPF 20 zou net als de SPF 50 variant ook niet vettig zijn. De crème bevat ook Mastiha, Vitamine E en beschermt de huid tegen UVA en UVB straling. De huid zou ook van deze variant gehydrateerd worden en langdurig prettig en zacht aanvoelen. Deze crème heeft dezelfde fijne textuur als de SPF 50 variant, maar helaas ook dezelfde geur.

Beide crèmes werken als het gaat om bescherming goed. De SPF 50 variant werkt voor mij wel beter, maar dat was te verwachten.

img_6718m_zpsdleuh4q0

Conclusie

Ik vind de sunscreen creams van MastihaCare prima. Ik vind het leuk om eens een nieuw merk te leren kennen en een zonnebrand te gebruiken met natuurlijke ingrediënten. Hoewel ik de werking echt prima vind, staat de geur me wel een beetje tegen. Gelukkig trekt deze wel snel weg, maar toch vind ik het jammer. Zou ik de zonnebrand aanraden? Zeker! als jij de geur wel lekker vind of het niet erg vind dat het tijdens het smeren even niet zo lekker ruikt, want de crème zelf werkt goed. De sunscreens van MastihaCare zijn verkrijgbaar via de webshop Treez-cosmetics. De SPF 20 variant kost 14,25 en de SPF 50 variant 18,80.

Kende jij dit merk al?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog