NYX – highlight & contour pro palette

Sinds contouren helemaal hip is, doe ik graag mee met de trend. Hoewel ik nog geen professioneel contourer ben, gebruik ik wel iedere dag bronzer om mijn gezicht net wat meer diepte en vorm te geven. Ook highlighter is mijn dagelijkse routine in geslopen. Maar het echt vormen van mijn gezicht met donkere en lichte poeders of crèmes, daar waagde ik me nog niet aan. Dat leek me namelijk toch best lastig. Maar toen ik het highlighting en contour pro palette van NYX zag, was ik om. Misschien moest ik het toch maar eens gaan proberen… Ik bestelde het palette en testte hem uit. Vandaag wil ik dit palette dan ook aan je laten zien. Benieuwd?

Het palette zit in een kartonnen verpakking met zwarte en witte details. Op de achterkant van het palette staat allemaal uitleg over hoe je het product het beste kunt gebruiken. Ook staat er een afbeelding, waarop staat waar je welke poeder het beste aan kunt brengen. Handig! Vooral als je (net als ik) nog geen ster bent in contouren.

Het palette zelf is zwart en heeft een plastic, doorzichtige deksel. Dat vind ik mooi, want zo kun je de poeders gelijk zien zitten. Op het doorzichtige plastic staat met witte letters het logo van NYX met daaronder de naam van het product.

Volgens NYX is het highlight & contour pro palette geschikt voor benadrukken en contouren. Het palette bevat acht tinten. De lichte tinten kunnen gebruikt worden om bepaalde gebieden op je gezicht te benadrukken en de donkere tinten voor het contouren.

De poeders zitten in een losse pan. Je kunt de poeders dus uit het palette halen en vervangen wanneer deze op zijn. Handig!

Er zitten dus acht verschillende tinten in het palette. De eerste rij bevat lichte tinten. Deze zijn geschikt om mee te highlighten. De onderste rij bevat donkere, bruinige tinten. Die zijn geschikt om mee te contouren.

Hierboven zie je de swatches van de eerste rij. Van links naar rechts zie je: ice queen, soft light, cream en nectar.

Hier kun je de swatches van de tweede rij zien. Van links naar rechts zie je: tan, toffee, sculpt en hollow.

Zoals je kunt zien zijn alle kleuren erg goed gepigmenteerd. Er komt veel kleur vanaf, zelfs al met maar één veeg. Wel zijn de poeders vrij poederig, waardoor je op moet letten dat je niet te veel op je kwast neemt. Persoonlijk gebruik ik zelf voornamelijk ice queen, soft light en sculpt. Deze drie tinten passen het beste bij mijn lichte huid.

Ik vind het highlight & contour pro palette van NYX erg leuk. Het palette ziet er strak uit en de kleuren die erin zitten zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd. Ze zijn wat poederig, maar werken daardoor juist ook weer makkelijk. Ze zijn makkelijk op te bouwen en te blenden. De kans is groot dat je niet iedere kleur gebruikt als je het palette alleen gebruikt. Wanneer je regelmatig anderen, misschien vriendinnen, opmaakt, is zo’n palette extra handig. Het highlighting & contour pro palette kost 22,10.

Heb jij zo’n contour palette?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog