Simpele Halloween look

Ik vind het enorm jammer dat Halloween in Nederland (nog) niet echt gevierd wordt. Gelukkig is het steeds meer upcoming en zie ik om me heen dat steeds meer mensen het vieren. Bij Halloween denk ik gelijk aan liters nepbloed en de meest prachtige skull-make-up looks. Hoewel ik zelf (helaas) geen Halloween ga vieren, wilde ik dit jaar wel graag een speciale Halloween look maken. Dus, heb jij binnenkort wel een Halloween feestje? Klik dan snel verder naar mijn simpele en snelle Halloween look. Benieuwd?

Voor deze look begon ik met het aanbrengen van mijn foundation en concealer. Normaal gesproken mix ik een donkere en lichte tint foundation om de juiste kleur te krijgen. Dit keer gebruikte ik expres alleen de lichte tint, om een bleek effect te creëren. Vervolgens poederde ik dit af met een transparante poeder. Hier gebruikte ik de prime and fine mattifying powder van Catrice voor.

Om het bleke effect nog duidelijker te maken, tekende ik mijn wenkbrauwen stevig bij. Normaal gesproken gebruik ik de lichtste tint uit de eyebrow set van Catrice. Nu pakte ik de donkerste tint om mijn wenkbrauwen aan te zetten.

Voor de ooglook heb ik maar een paar producten gebruikt. Als eerste bracht ik een oogschaduwbasis aan. Vervolgens bracht ik met een pencil brush een bruinige/taupe kleur aan in mijn crease. Hier gebruikte ik wrapped up voor uit het oh so special palette van Sleek. Uit hetzelfde palette gebruikte ik de zwarte kleur noir. Deze bracht ik aan op mijn hele bewegende ooglid.

Na het aanbrengen van de twee oogschaduws, blendde ik alles met elkaar totdat er een soort smokey effect ontstond. Hierbij blendde ik expres ook wat hoger dan ik normaal doe, zodat mijn ogen goed donker werden.

Vervolgens bracht ik onder mijn oog met hetzelfde pencil kwastje nog een zwart lijntje aan. Ook dit lijntje vervaagde ik weer goed naar beneden. De look maakte ik af met een zwarte eyeliner en wat laagjes mascara. Om een nog dramatischer effect kun je ook nog nepwimpers toevoegen.

Nadat ik klaar was met mijn ogen, bracht ik een koele bronzer aan op de plek waar ik dat normaal ook zou doen. Wel bracht ik veel meer aan dan normaal om een dramatisch effect te creëren. Hiervoor gebruikte ik Taupe van NYX.

Om de bronzer nog donkerder en dramatischer te maken, bracht ik een klein beetje zwarte oogschaduw aan over mijn bronzer. Ik zette één kleine veeg en blendde dit goed in. Zoals je kunt zien gaf dit een donkere, grijzige waas over mijn gezicht.

Om de look nog meer vampy te maken, koos ik voor een donkere lipkleur. Hier gebruikte ik een lip liner van het merk Unity cosmetics voor. Deze bracht ik aan over mijn hele lippen.

Hierboven zie je de complete look. Maar een Halloween look is geen Halloween look als er niet wat extra’s bij komt kijken. Ik besloot de look echt Halloween te maken door wat nepbloed toe te voegen! Omdat ik zelf niet standaard nepbloed in huis heb, heb ik een klein beetje gemaakt aan de hand van dit filmpje van Cynthia. Heel makkelijk en snel!

Nadat ik het nepbloed gemaakt had (tip: doe dit voordat je met de hele look begint) bracht ik een klein beetje aan in mijn mondhoek. Vanuit hier droop het een klein beetje naar beneden.

Hier dus de volledige halloween look! Natuurlijk kun je de druppel bloed nog opvallender maken, of in plaats van bij de mondhoek juist bij je ooghoeken naar beneden laten lopen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Vier jij Halloween?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog