olaz daily facials

Olaz daily facials gezichtsreinigingsdoekjes

Wanneer ik gezichtsreinigingsdoekjes gebruik? Je weet wel, zo’n plastic pakje met vochtige doekjes om je make-up er grotendeels af te krijgen. Want laten we eerlijk zijn, écht goed reinigen dat soort doekjes niet. Daarom gebruik ik ze eigenlijk alleen als ik een nachtje bij iemand logeer of tijdens een festivalweekend, omdat het dan gewoon niet praktisch is om mijn hele reinigingsroutine mee te nemen. Toch maakte ik laatst een uitzondering op mijn eigen regel: ik hoorde namelijk goede verhalen over de Olaz Daily Facials gezichtsreinigingsdoekjes en besloot ze te testen. Vandaag deel ik mijn bevindingen met je.

Olaz Daily Facials gezichtsreinigingsdoekjes

De Daily Facials doekjes zitten in een kartonnen doosje, met daarin een plastic zakje. Ik had verwacht dat er een hersluitbaar zakje in zou zitten, maar dat was niet het geval. Een beetje onwennig opende ik het zakje en zag hier tot mijn verrassing allemaal droge, opgevouwen doekjes in zitten.

De Daily Facials doekjes zijn anders dan de meeste reinigingsdoekjes omdat ze door water geactiveerd worden. Je moet de doekjes dus zelf nat maken! Volgens Olaz verwijderen deze doekjes onzuiverheden en reinigen ze de huid grondig voor een stralende huid. Wel zorgt het schuim ervoor dat jouw huid na het reinigen zacht en gehydrateerd aanvoelt. De doekjes hebben een 5-in-1 reinigingskracht: ze verwijderen make-up, reinigen, exfoliëren, laten de huid stralen en zorgen ervoor dat de huid vocht vast kan houden. De Daily Facials reinigingsdoekjes zijn geschikt voor de gevoelige huid, ook voor de huid rondom de ogen.

Je gebruikt de doekjes als volgt: je vouwt het doekje uit en maakt hem kort onder de kraan nat. ‘Masseer’ het doekje even zodat het schuim geactiveerd wordt. Vervolgens haal je met ronddraaiende bewegingen alle make-up van je gezicht. Wat me direct opviel is dat er redelijk wat schuim van het doekje afkomt. Het lijkt bijna alsof ik mijn huid aan het reinigen ben met een foam.

Het reinigen met de Olaz gezichtsreinigingsdoekjes werkt heel makkelijk. Mijn make-up wordt écht goed verwijderd. Op het watje met tonic wat ik daarna over mijn gezicht haal, zit vrijwel geen make-up meer. Kijk, dat moeten we hebben! Na het reinigen voelt mijn huid ook écht schoon aan. Niet trekkerig droog, maar wel goed gereinigd. Wel merk ik dat mijn huid ietsjes droger aanvoelt dan wanneer ik reinig met micellair water, maar dat is ook niet gek. Micellair water reinigt namelijk niet zo grondig. Uiteraard gebruik ik na het reinigen een fijne, voedende crème of serum zodat mijn droge huid goed gehydrateerd blijft.

Conclusie

Ik ben erg enthousiast over de Daily Facials gezichtsreinigingsdoekjes van Olaz. Dit soort door water geactiveerde doekjes kende ik nog helemaal niet, dus ik vind het leuk dat ik zo een voor mij nieuw product heb leren kennen. De doekjes werken heel erg makkelijk en zorgen er echt voor dat mijn make-up goed verwijderd wordt. Mijn huid voelt erg schoon aan na het reinigen, maar niet trekkerig. Deze doekjes zijn wat mij betreft dus zeker een aanrader! Vooral als alternatief voor de standaard reinigingsdoekjes. Ze doen beter hun werk, zijn beter voor je huid én werken net zo makkelijk. Je betaalt €7,99 voor 30 doekjes.

Hoe reinig jij jouw huid het liefst?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog