Shellac4U – CCO Shellac review

cco shellac review

Het liefst heb ik altijd een mooi kleurtje op mijn nagels. Staat zo verzorgd, vind je niet? Maar laten we eerlijk zijn. Ik maak niet zo vaak tijd vrij om mijn nagels te lakken. Want het is nog al een klusje hoor: base coat, drogen, kleur, drogen, nog een laagje, weer drogen. En dan ben je er nog niet, nee, dan moet er nog een laag top coat op die óók weer moet drogen. Onderhand zijn we een halve dag verder. Op zich kan ik me daar nog overheen zetten, maar niet als het na 3 dagen alweer aan het slijten is. Nope. Daarom vind ik gellak voor thuis echt ideaal. Dat droogt binnen no-time onder een lamp en blijft daarna lekker lang zitten. Laatst ontving ik de shellac van het merk CCO en vandaag vertel ik je hoe dit precies werkt en of deze gellak ook zo lang blijft zitten. Benieuwd?

Aanbrengen

Mocht je nog nooit gellak gebruikt hebben, dan is het wel even wennen. In vergelijking met normale nagellak moet je wel wat meer stappen doorlopen, maar deze stappen duren wel allemaal een stuk korter dan bij gewone lak. Allereerst maak je met een pluisvrij doekje en de Nail Gel Cleanser je nagels goed schoon. Stap 2 is het aanbrengen van de base coat. Deze laat je na het aanbrengen uitharden onder de speciale UV of LED lamp. Stap 3 is het aanbrengen van de kleurlaag. Meestal doe ik deze stap 2x om het gewenste resultaat en de mooiste dekking te krijgen. Ook deze lagen laat je weer uitharden onder de lamp. Vervolgens breng je de top coat aan en laat je deze weer uitharden. De laatste stap is het weghalen van het plakkerige laagje van de gel met een pluisvrij doekje en de Nail Gel Cleanser.

Mocht je voor het eerst zo’n set bestellen, zit er vaak ook een uitgebreide handleiding bij, maar dit is in het kort hoe je zelf thuis je shellac nagels aanbrengt. Het voordeel van dit soort shellac is dat het heel snel droogt, of in dit geval uithard. Met 30 seconden is je laag lak al droog. Daarnaast blijft gellak altijd een stuk langer zitten én is het een stuk harder dan gewone lak waardoor je nagels nauwelijks af kunnen breken. Ideaal! 

Tools

Naast de voor de hand liggende dingen zoals de base en top coat en de gekleurde lak heb je nog wat andere items nodig. Zo heb je pluisvrije doekjes nodig om met de Gel Cleanser te kunnen werken. Ook zijn een stel vijlen wel handig om je nagels in de juiste vorm te vijlen en het oppervlak van je nagel wat ruwer te maken. Daardoor blijft de lak nog langer zitten. Let er wel op dat dit laatste niet zomaar met iedere vijl kan! Je wil je nagel namelijk niet beschadigen. Onderin zie je twee dingen die je nodig hebt voor het verwijderen van je nagels. Zo heb je speciale zilverfolie wraps die je om je nagel heen kunt doen, doordrenkt met de Nail Gel Remover om de lak makkelijk te verwijderen.

Cake pop

In het setje wat ik ontving zat onder andere deze prachtige, lichtroze kleur genaamd Cake Pop. Cake Pop dekt met twee laagjes en zit daarna perfect! Bij mij bleef de kleur een week mooi zitten, daarna waren er kleine stukjes af bij 3 van mijn nagels. De rest zat er nog steeds super mooi op. Een week is voor mijn doen echt lang. Normale nagellak blijft bij mij meestal 3-4 dagen mooi. 

Naast de voordelen dat het super snel en makkelijk is én vervolgens ook nog lang blijft zitten, vind ik dat gellak één nadeel heeft. Het verwijderen van deze lak is namelijk niet zo’n fijn klusje. De gel is nogal hard, waardoor je de nagels echt moet laten weken met het zilverfolie en de Gel Remover. Vervolgens moet je alsnog de stukjes gel van je nagels aftrekken. Daarna moet ik mijn nagels en nagelriemen echt even goed verzorgen, want die worden hier niet zo blij van.  Maar goed, dit is het geval bij alle soorten gellak. 

Conclusie

Ik vind de gellak van CCO erg fijn. Het werkt lekker makkelijk en snel. Het grootste voordeel vind ik toch wel dat het écht goed blijft zitten en ik een tijdje niet meer om hoef te kijken naar mijn nagels. De kleur blijft mooi, ze breken niet af én ik heb een week lang mooie nageltjes. Wel is het verwijderen een dingetje, maar goed dat nemen we voor lief. De CCO shellac is onder andere verkrijgbaar via Shellac4U en daar kost een starterset met lamp €79,95. Een los kleurtje kost €9,95 en trust me, daar doe je echt lang mee.

Wat vind jij van gellak?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Shellac4U

4 comments

  • Wat een lief kleurtje! Een van de grote voordelen van gellak vind ik net als jij dat het lang blijft zitten en het door de lamp droog en direct uitgehard is waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat er deuken in komen. Het eraf halen vind ik ook een dingetje, daarom draag ik er ook nog wel eens een peel-off base-coat onder.

    • Precies, je hoeft er daarna niet meer naar om te kijken. Ideaal! Oh dat is een slimme oplossing. Daar ga ik eens naar kijken. Welke peel-off base-coat raad jij aan?

  • Blijft de CCO gel maar een week goed zitten? Ik zoek een base- en topcoat die 2 weken goed blijft zitten, is dit dan een goed merk denk je of laten de randjes los?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog