Sleek – lip4 lipstick palette

Het liefst draag ik iedere dag lipstick, maar daar heb ik niet altijd de tijd voor. Vaak moet ik ’s ochtends haasten omdat ik liever wat langer in bed lig. Ook is het soms gewoon niet zo handig (denk aan uit eten gaan met een felle, romige lipstick). Mijn lipstick collectie is de laatste jaren enorm gegroeid door mijn liefde voor lipsticks en hij blijft daardoor ook maar groeien. Zo voegde ik laatst maar liefst vier nieuwe lipstick tinten in één keer aan mijn collectie toe. Ik kocht namelijk het lip4 lipstick palette van Sleek. Vandaag wil ik je mijn mening over dit palette geven. Benieuwd?

Het lip4 palette zit in een kartonnen doosje waar al gelijk te zien is wat voor soort tinten het palette bevat. Dat is handig voor in de winkel, aangezien er niet altijd een tester van het product te vinden is. Zo weet je gelijk wat voor soort tinten je koopt. Het palette zelf is vierkant en matzwart. Op het midden van de deksel staat met glanzende letters het logo van Sleek. Het formaat van het lip4 palette is erg handig. Je kunt hem gemakkelijk meenemen in je tas. Ook kun je door de grote spiegel die in de deksel zit en het lippenseel wat erbij zit, de lipstick onderweg gemakkelijk bijwerken. Wat ook een pluspunt is, is dat de vakjes waar de lipsticks in zitten, goed gescheiden zijn door een opstaande rand. Hierdoor zal het palette niet snel een kliederboel worden en zullen de lipsticks niet zomaar gaan mengen.

Volgens Sleek bevat dit palette vier prachtige en intense kleuren lipstick. De kleuren zouden veel pigment hebben en zowel zacht als comfortabel aanvoelen op de lippen. De lipsticks in het palette hebben verschillende finishes. Er zijn zes verschillende lip4 palettes verkrijgbaar en in ieder palette zit zowel een lipstick met een matte, glossy als satin finish. In ieder palette is er dus één finish die twee keer voorkomt.

Ik kocht mijn palette bij de Big Bazaar en in het filiaal waar ik was, waren niet alle zes de varianten verkrijgbaar. Ik kon volgens mij uit twee of drie verschillende palettes kiezen. Na even twijfelen koos ik voor Tease: een palette met vier verschillende rode tinten.

Hierboven zie je de swatches van Tease. Van links naar rechts zie je van de bovenste rij: Show off en Spotlight. Op de onderste rij zie je van links naar rechts: Paris en Dita. Zoals je kunt zien hebben alle tinten veel pigment. Hoewel alle tinten rood zijn, zit er toch veel verschil ik de kleuren.

Hier zie je hoe Show off eruit ziet op mijn lippen. Show off heeft een glossy finish en dat zie je duidelijk terug. De tint dekt goed en is een hele mooie, klassieke rood.

Hier zie je Spotlight op mijn lippen. Spotlight is de enige lipstick uit dit palette met een satin finish. Dat vind ik denk ik toch wel het mooiste. Hierdoor zit hij mooi op mijn lippen en ik vind hem niet te glanzend. Spotlight is een rode, koraaltint die denk ik veel mensen zal staan.

Paris heeft een matte finish en dat is duidelijk te zien als je hem vergelijkt met de andere drie lipsticks. Hierdoor is Paris wel wat lastiger aan te brengen. De lipstick zelf is namelijk wat stroever. Paris is wat paarser dan de andere drie rode tinten. Het is een leuke, goed dekkende kleur.

Last but not least zie je hierboven Dita. Dita is net zoals Show off een lipstick met een glossy finish. Ook Dita is een wat klassiekere rood, al neigt deze wat meer naar roze als je hem vergelijkt met Show off.

Het aanbrengen van de lipsticks doe ik door het penseeltje te gebruiken wat erbij zit. Dat werkt erg makkelijk. De glossy tinten zijn het makkelijkst om aan te brengen. De matte variant is wat stroever en daardoor ietsjes lastiger aan te brengen. Toch ging dit ook prima, ik moest alleen mijn kwastje wat vaker door de lipstick heen halen.

Alle vier de lipsticks blijven bij mij prima zitten. Wat eten en drinken overleven ze makkelijk. Het zijn geen long lasting lipsticks, maar dat had ik ook niet verwacht. Toch trekken de tinten wel een beetje in je lippen, waardoor er een rode waas achterblijft wanneer de lipstick ‘versleten’ is. Wel merk ik dat de satin en matte tint iets langer mooi blijven zitten in vergelijking met de glossy finish.

Ik ben enorm tevreden over het tease lip4 lipstick palette van Sleek. Het palette ziet er netjes en leuk uit. De lipsticks die in het palette zitten zijn verrassend mooi en goed gepigmenteerd. Ik vind het daarnaast een leuk detail dat de lipsticks in het palette verschillende finishes hebben. Ook blijven ze prima zitten op mijn lippen. Ik kocht het lip4 palette voor 5,- bij Big Bazaar. Normaal kosten deze palettes rond de 12 euro.

Gebruik jij wel eens een lipstick palette?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog