5x gratis festivals waar je deze zomer heen kunt gaan

Zodra het zomer is, pak ik mijn agenda erbij en ga ik op het internet op zoek naar leuke festivals die ik kan bezoeken. Hoewel ik enorm veel festivals leuk vind en ze allemaal wel zou willen bezoeken, gaat dat vaak niet. Sommige dagen kan ik gewoon niet, dan kunnen mijn vriendinnen niet én het zou een wel heel duur geintje worden om al die festivals te bezoeken. De meeste festivals zijn namelijk aardig prijzig. Herken je dit? Dat komt dan goed uit, want vandaag zet ik 5 festivals voor je op een rijtje waar je deze zomer gratis naar toe kunt gaan. Benieuwd?

TREK – Den Bosch, Amsterdam & Den Haag
Food! Tja, hoe kan het ook anders, aangezien ik enorm van eten houd, moest er wel een food festival in dit rijtje staan. TREK is een festival waarbij mobiele keukens een park omtoveren tot een openluchtrestaurant. Dit jaar is het festival al op meerdere plaatsen in Nederland geweest, maar er staan gelukkig nog een aantal steden op de planning. Van 7 tot en met 10 juli vindt het festival in Den Bosch plaats. In Amsterdam is het van 14 tot en met 17 juli en in Den Haag staan de food trucks er vanaf 8 september tot en met 11 september.

Vierdaagse feesten – Nijmegen
Zodra het vierdaagse is in Nijmegen zijn er allerlei leuke dingen te doen in Nijmegen. De hele stad viert feest. Super leuk! Hoewel ik er zelf nog nooit geweest ben (shame on me) lijkt het me erg leuk en moet ik er gewoon eens heen. De vierdaagse feesten zijn van 16 tot en met 22 juli.

Dancetour – Goes, Apeldoorn, Tilburg & Doetinchem
Ook Dancetour is een festival wat dit jaar al op meerdere plekken is geweest. Toch zijn er nog een aantal steden waar je binnenkort kunt genieten van dit festival. Zo kun je 31 juli naar Goes, 21 augustus naar Apeldoorn, 28 augustus naar Tilburg en/of 1 september naar Doetinchem. Genoeg keuze zou ik zeggen! Ook hier ben ik nog nooit zelf geweest, maar ik hoor van veel vriendinnen dat dancetour erg leuk is.

Mixtream – Heerhugowaard
Dit festival ken ik zelf niet, maar toen ik het op internet tegenkwam, vond ik het er erg leuk uitzien. Dit jaar is alweer de 16e editie van Mixtream en het vindt plaats op zondag 28 augustus. Hoewel het programma voor dit jaar nog niet bekend is, stonden er vorig jaar bekende namen zoals Ronnie Flex, Will and the people en Mister & Mississippi.

Appelpop – Tiel
Appelpop is een festival waar ik zelf meerdere keren geweest ben. Vaak staan er namelijk enorm veel leuke artiesten op het programma. Vorig jaar stonden onder andere Anouk, Douwe Bob, Kenny B, Racoon en Kensington op het podium. Sinds een paar dagen is ook het progamma van dit jaar bekend. Zo kun je onder andere Marco Borsato, Guus Meeuwis, de Jeugd van Tegenwoordig en Chef’Special verwachten. Het festival valt dit jaar op 9 en 10 september en vindt voor de 25e keer plaats.

Ga jij deze zomer naar festivals? Zo ja, welke?

xxx Teddy

7 comments

  • Naar de Vierdaagsefeesten moet je zeker een keer heen! Ik ben twee jaar geleden geweest en ook dit jaar ga ik weer met een aantal vriendinnen. De sfeer in de gehele stad is gewoon super 🙂

  • Ik ga donderdag naar TREK in Den Bosch, heb er zin in! en als ik terug kom van vakantie is de vierdaagse nog aan de gang dus daar kan ik ook nog lekker naartoe.

  • Ik ga naar Appelpop! Dat is maar een half uurtje fietsen voor mij 🙂 We hebben – als het goed is – weer Vip kaartjes, dus we gaan ook bij de artiesten backstage kijken! Verder ga ik nooit naar festivals, maar deze is toevallig gratis en dichtbij waardoor ik er dus wel vaak heen ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog