Tarte – Tartelette Tease palette review

tartelette tease palette review

Waar ik vroeger alleen maar mono oogschaduws gebruikte, gebruik ik nu bijna alleen nog palettes. Ik denk dat bijna iedereen dit wel herkent. Palettes zijn gewoon makkelijk en bevatten genoeg mooie tinten om een ooglook mee te maken. Toch hebben palettes voor mij soms een nadeel, want: keuzestress! Ik heb soms van die dagen dat ik gewoon niet weet welke tinten ik wil combineren. Wat ik dan ideaal vind, is een klein palette. Een palette met minder opties maar waar je wél een hele mooie look mee kunt creëren. Zo hoef ik minder zelf te kiezen! In Amerika kocht ik zo’n ‘klein’ palette: het Tartelette Tease palette van Tarte. Vandaag laat ik deze graag aan je zien. Benieuwd?

Het palette zit in een kartonnen doosje waarop de zes oogschaduws al te zien zijn. Hoe het palette er zelf uitziet, is pas te zien wanneer deze uit het doosje is. Ik vind de vormgeving heel leuk! Het palette is paars en roze met gouden details. Een vrolijk geheel dus! Ook vind ik het leuk dat de letters op het doosje zo zwierig geschreven zijn. Ja, van zo’n kleurrijk palette word ik wel blij.

Volgens Tarte is dit palette perfect voor on-the-go. Deze kleine versie is geïnspireerd op het best verkorte Tartelette palette en bevat zes volledig nieuwe kleuren. De oogschaduws zouden geweldig pigment hebben, makkelijk te blenden zijn én lang blijven zitten. Net zoals je van het gewone palette gewend bent dus, maar dan in het klein!

Hierboven zie je de tinten die in het palette zitten. De bovenste drie tinten zijn bruintinten. De onderste rij bevat oogschaduws die wat meer naar roze en paars neigen. Het palette bevat zowel matte als glanzende kleuren. Zo zijn de middelste tinten van beide rijen glanzend.

tarte tartelette tease palette swatches

Hierboven zie je de swatches van de oogschaduws. Van links naar rechts zie je: Whisper – Crush – Heartbreaker – Wink – First Kiss – Bff. Zoals je kunt zien zijn de tinten goed gepigmenteerd. De tinten zijn helemaal niet stroef, maar ook niet poederig. De kwaliteit van deze oogschaduws is écht goed. Kijk, zo mag ik het zien! Ook de kleuren vind ik erg mooi. Het zijn geen hele bijzondere, unieke kleuren, maar juist natuurlijke tinten die ik dagelijks zou kunnen dragen.

ooglook tarte tartelette tease palette

Uiteraard maakte ik ook een ooglook met het palette. In mijn crease bracht ik Crush aan. Op mijn bewegend ooglid draag ik Whisper en Heartbreaker bracht ik aan in mijn outer V. Om de look af te maken, bracht ik wat eyeliner en mascara aan. De oogschaduws brengen makkelijk aan en zijn ook op mijn ooglid goed gepigmenteerd. De tinten zijn goed op te bouwen én goed te blenden. Fijn! Met dit palette kun je dus gemakkelijk een mooie, natuurlijke look creëren.

Conclusie

Wat een fijn en handzaam palette is het Tartelette Tease palette van Tarte. Dit palette ziet er niet alleen leuk uit, maar is kwalitatief gezien ook heel goed. Het is een klein maar fijn palette met natuurlijke tinten. Je kunt er een paar verschillende looks mee maken, waardoor ik dit een perfect palette vind voor iedere dag. Je hoeft niet lang na te denken om een mooie combinatie te kunnen maken. Hierdoor is het ook een perfect palette voor on-the-go. Zo heb ik dit palette al mee op reis genomen en daar is hij ideaal voor. Daarnaast zijn de oogschaduws zelf ook gewoon heel mooi en kwalitatief goed. Ik kocht dit palette in Amerika voor ongeveer $20. Mocht je dit palette in Nederland kopen via de Tarte webshop, betaal je €23,00.

Vind jij dit soort kleine palettes ook zo handig?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog