The Balm – meet matt(e) Hughes

The Balm  meet matt(e) Hughes review

Liquid lipsticks zijn helemaal hot en happening. Ik zie ze tegenwoordig overal voorbij komen. Twee jaar geleden hoefde je me niet te vertellen dat ik nog iets wat qua substantie op lipgloss lijkt op mijn lippen zou smeren, maar het is toch echt zo. Ook ik ben om. Liquid lipsticks vind ik heel mooi, mits ze goed blijven zitten en niet lelijk slijten. Al een tijdje had ik de meet matt(e) Hughes liquid lipstick van The Balm op het oog. Laatst besloot ik er daarom gewoon eens een te bestellen, om te kijken of het wat zou zijn. Vandaag wil ik je er daarom eentje van deze lijn laten zien. Benieuwd?

De liquid lipstick zit in een kartonnen doosje wat ik er erg leuk uit vind zien. Het doosje heeft echt een vintage look, wat ik erg bij The Balm vind passen. De liquid lipstick zelf vind ik er wat minder bijzonder uitzien, maar nog steeds wel leuk. De liquid lipstick zit in een tube zoals ik deze gewend ben van lipgloss. Ik vind het handig dat de tube doorzichtig is, zodat je kunt zien welke kleur het is en hoeveel er nog in zit. De dop is zilverkleurig en op de voorkant van de tube staat dezelfde informatie en dezelfde afbeelding als op het kartonnen doosje.

Volgens The Balm introduceren zij met meet matt(e) Hughes een liquid lipstick die echt long-lasting is. Zoals The Balm het noemt, heeft meet matt(e) Hughes geen bindingsangst. De langhoudende formule zou een comfortabele matte finish hebben en niet plakkerig aanvoelen. De liquid lipsticks zouden daarnaast ook nog een vanille-mint geur hebben. In totaal zijn er twaalf kleuren verkrijgbaar van deze liquid lipsticks, dus er is genoeg keus!

Ik bestelde mijn matt(e) Hughes bij Douglas, waar alle twaalf tinten verkrijgbaar zijn. Na veel swatches opgezocht te hebben op internet, besloot ik voor de kleur sincere te gaan. Sincere is een tint die tussen roestbruin en roze in zit.

Hierboven kun je de swatch van sincere zien op mijn pols. Zoals je kunt zien, dekt de tint perfect. De kleur vind ik hier al heel gaaf. Het is echt zo’n kleur die iedere dag kan én die niet lijkt op de tinten die ik al in mijn collectie heb.

The Balm - meet matt(e) Hughes swatch

Hier zie je hoe de tint eruit ziet op mijn lippen. Ook hier dekt de tint perfect. Hoewel ik de kleur al heel gaaf vond op mijn pols, vind ik hem hier nog mooier. Dit is echt een hele gave kleur! Het aanbrengen van de liquid lipstick gaat gemakkelijk. Het product verdeelt goed en met de applicator breng je het product makkelijk aan. Wanneer je de liquid lipstick net hebt aangebracht, plakt hij een beetje. Wanneer hij volledig opgedroogd is, is dit niet meer het geval. Dan voelt hij fijn aan op mijn lippen. Ook voelt het product niet droog aan gedurende de dag, iets wat ik erg fijn vind.

Hoewel ik had verwacht dat de liquid lipstick er vrij snel weer af zou zijn of lelijk zou gaan slijten, is dat niet het geval. Ik kan een hele dag met deze liquid lipstick doen, mits ik geen vettig of olie-achtig eten eet. Wanneer ik dit wel eet, moet ik de liquid lipstick in het midden een beetje bijwerken. Iets wat heel gemakkelijk gaat. De lipstick blijft dus echt bijzonder goed zitten en slijt ook niet lelijk en korrelig. Over de houdbaarheid ben ik dus echt blij verrast!

Conclusie

Ik ben echt enorm blij met de liquid lipstick meet matt(e) Hughes van The Balm. De kleur is niet alleen prachtig, ook blijft de lipstick bij mij echt lang zitten en voelt hij prettig aan. Een meet matt(e) Hughes kost 16,95 per stuk. Dat is niet echt goedkoop, maar daarvoor krijg je wel een hele mooie, kwalitatief goede, liquid lipstick terug. Als je het mij vraagt, is dit het dubbel en dwars waard. Ik ben dan ook zeker van plan om nog meer kleurtjes uit deze collectie aan te schaffen. Vanaf mijn kant dus ook geen bindingsangst voor matt(e) Hughes!

Wat vind jij van liquid lipsticks?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog