A Beauty Day – blogschema

img_6685m_zpsinjwbfnz

Als je A Beauty Day al wat langer volgt, weet je misschien dat er iedere dag om 9:00 een gloednieuw artikel voor je klaar staat. Iedere dag bloggen is een keuze die ik heel bewust heb gemaakt. Bloggen vind ik zo leuk, dat ik het gewoon graag zo wilde. Ook had (en heb) ik daar genoeg inspiratie voor en past het bij het concept wat ik met A Beauty Day neer wil zetten. In dat iedere dag bloggen zit en zat veel tijd. Of ik dat erg vind? Nee, totaal niet! Mijn blog is echt mijn hobby geworden waar ik maar al te graag mee bezig ben. Maar die tijd die ik zo hard nodig heb voor mijn blog, heb ik steeds minder. Althans, dat idee heb ik. Mijn studie wordt zwaarder en drukker, ik maak mezelf drukker met allerlei dingen en daardoor heb ik besloten om mijn blogschema op A Beauty Day een beetje aan te passen om zo de kwaliteit van mijn blogpost te waarborgen. Vandaag wil ik hier daarom even kort bij stilstaan. Benieuwd?

Zoals ik al zei, ben ik mijn blog begonnen met het plan om 7 dagen per week iets te posten. Dat ging me aardig goed af. Zeker in het begin. Maar de laatste tijd lukt me dat niet meer zo goed. Misschien heb je wel gemerkt dat er de afgelopen tijd meestal 6 blogposts per week online kwamen en ik 1 dag ‘oversloeg’. Wanneer ik het drukker had, werden dit meerdere dagen.

Doordat ik naast mijn blog ook allerlei dingen heb die tijd vragen (waaronder mijn studie en andere hobby’s) en ik ook nog een sociaal leven heb en af en toe een bankhang avondje nodig heb, heb ik niet alle tijd die ik zou willen voor mijn blog. Daarnaast is de tijd die ik gemiddeld in een blogpost steek ook verhoogd. Waar ik in het begin mijn foto’s zonder enige bewerking van de lichtbalans online gooide, steek ik nu meer tijd in het bewerken om zo mijn foto’s mooier te maken. Hetzelfde geldt voor mijn blogpost, die lees ik nog een keer extra door en ik probeer deze kwalitatief beter te maken. Ik ben dan ook van mening dat kwaliteit boven kwantiteit moet staan. Ik zet liever een blogpost een dag later online. In plaats van dat ik hem ’s avonds laat voordat ik ga slapen snel nog even afraffel. Zo zit ik gewoon niet in elkaar. Misschien is dat ook wel het perfectionisme in mij.

Blogschema

Daarom heb ik besloten om van de geplande 7 artikelen per week naar 5 per week te gaan. Vanaf nu zal er daarom iedere werkdag een blogpost te vinden zijn op A Beauty Day. Ik weet zeker dat dit voor meer rust in mijn hoofd zorgt en dat ik hierdoor de ruimte heb om de kwaliteit van mijn blog te verbeteren en nieuwe dingen te proberen! Een win-win-situatie dus.

Als je je hierna misschien afvraagt of dit langzaam afbouwen is en dus het begin van het einde? Dat is het zeker niet, want ik vind bloggen daar nog veel te leuk voor! Ik heb het idee dat ik net pas begonnen ben en ik ben benieuwd wat de toekomst brengt, dus je bent nog lang niet van me af 😉

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog