Tips om body lotion onderdeel van je routine te maken

body lotion vergeten

In de winter is het geen overbodige luxe om je huid in te smeren met body lotion. Door het koude weer en de verwarming die constant aanstaat, heeft je huid aardig wat te verduren. Ik ben zo iemand die wel weet dat het slim is om me regelmatig in te smeren, maar het gewoon vaak vergeet. Je weet wel, dat je net klaar met douchen bent, snel je skinny jeans aantrekt omdat het koud is en 5 minuten later bedenkt dat je eigenlijk even wat body lotion had moeten gebruiken. No way dat ik dan nog m’n broek en trui uit ga doen om me alsnog in te smeren. Om dit soort situaties te voorkomen, wil ik je vandaag wat tips geven waardoor body lotion een vast onderdeel wordt van jouw verzorgingsroutine en je je dus niet vergeet in te smeren. Benieuwd?

Smeer jezelf in na het douchen

Door een vast moment te pakken om je in te smeren, wordt het onderdeel van je routine en zul je het minder snel vergeten. De eerste paar keren zal het nog even wennen zijn en is de kans groot dat je het ‘per ongeluk’ een keer overslaat, maar door je favoriete body lotion in de badkamer te zetten op ooghoogte wanneer je de douche uitkomt, zul je hem zien staan en kun je het bijna niet vergeten om hem te pakken.

Hang een briefje op je spiegel

Nog een tip voor in de badkamer om body lotion onderdeel van je routine te maken: hang een mooie sticky note met de tekst ‘body lotion’ op je spiegel. Tijdens het tandenpoetsen heb ik eigenlijk nooit iets te doen behalve naar de spiegel kijken. Die sticky note valt dan niet te missen en zal je helpen herinneren aan het insmeren.

Smeer jezelf in voor het slapen

Een ander vast moment wat je kunt gebruiken voor het smeren van body lotion is net voor het slapen. Zet je body lotion op je nachtkastje, en nee niet er in, want dan zie je hem niet. Smeer je voor het slapen helemaal in. Een voordeel van jezelf insmeren voor het slapen gaan is dat het de hele nacht lekker kan intrekken en je die skinny jeans met gemak aankrijgt de volgende ochtend.

Zet een herinnering in je telefoon

Nog een manier om body lotion in je routine te krijgen: ik gebruik mijn ‘herinneringen’ app echt overal voor. Moet ik nog iemand mailen, mijn planten water geven of moet ik het vuilnis niet vergeten buiten te zetten: dan zet ik het in mijn app. Op een gewenst tijdstip krijg ik dan een melding op mijn telefoon, ideaal toch! Dit kun je ook doen met body lotion. Zet een herinnering in je telefoon op een tijdstip wat voor jou handig is en dan kun je het gewoonweg niet vergeten. Natuurlijk kun je het ook in je agenda zetten, mocht je dat fijner vinden werken.

Zet het op je to do lijstje

Ik hou van lijstjes maken. Als ik een drukke dag heb, schrijf ik alles wat ik moet doen op, zodat ik alles gedaan krijg én niets vergeet. Zet het smeren met body lotion ook gewoon op je lijstje! Zo krijg je iedere keer een herinnering als je je to do lijst leest. Zo kun je het bijna niet meer vergeten.

Mocht je nou benieuwd zijn naar welke body lotions ik op dit moment gebruik, lees dan even mijn blogpost met mijn favoriete body lotions voor deze winter. Misschien zit er nog wel iets voor jou tussen, een fijne body lotion helpt namelijk ook met het niet vergeten 😉

Hoe zorg jij ervoor dat je blijft smeren?

xxx Teddy

2 comments

  • Fijne tips! Ik heb een pot met body butter op m’n nachtkastje staan, maar dat is puur uit noodzaak de laatste tijd. Ik moet echt m’n droge, gescheurde hielen iedere avond insmeren, anders krijg ik kloofjes erin — tot bloedens aan toe! Dus doordat ik hem zie staan word ik eraan herinnerd.

  • Ik vind body lotion/butter gebruiken echt een must na het douchen. Ik doe het al van kinds af aan dus bij mij zit het helemaal in mijn routine gebakken. Maargoed, ik kan me wel voorstellen dat als je het niet gewend zijn je wat van deze tips heel goed kan gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog