Urban Decay – Naked Reloaded palette

naked reloaded oogschaduwpalette urban decay

Ik weet nog heel goed dat ik mijn allereerste Urban Decay product kocht. Toentertijd was de Sephora nog in Nederland en ging ik speciaal naar Utrecht om het Naked 2 palette te bemachtigen. Met flinke korting, want het was toen al duidelijk dat Sephora zou verdwijnen uit Nederland. Mijn Naked 2 palette heb ik enorm veel gebruikt. Eén pan heeft al losgelaten uit het palette en meerdere kleuren zijn flink ingedeukt. Omdat ik het palette zo vaak droeg, heb ik ook even getwijfeld om het Naked 1 palette aan te schaffen. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan, omdat ik hem toch wel erg warm vond. Urban Decay heeft een tijdje geleden besloten het Naked 1 palette uit het assortiment te halen en daarvoor in de plaats het Naked Reloaded palette uit te brengen. En daar was ik natuurlijk heel benieuwd naar. Vandaag wil ik je alles over dit palette vertellen én je mijn mening erover geven. Benieuwd?

Het Naked Reloaded palette zit in een stevig kartonnen doosje met op de voorkant gouden letters en orchideeën en op de achterkant zie je de verschillende kleuren die in het palette zitten. Op het palette zelf komen de gouden letters en orchideeën weer terug. Waar het Naked 1 palette van stof was gemaakt en het tweede in een blik zat, heeft dit palette een soort satijnen kussentje als deksel. Dat maakt hem erg bijzonder en hoewel ik het er chique en mooi uit vind zien, weet ik niet of het zo lang mooi blijft.

Volgens Urban Decay bevat dit palette alle neutrale kleuren die je nodig hebt. Het palette heeft 12 gloednieuwe, universeel flatterende tinten en deze zouden perfect zijn voor alle leeftijden, ieder geslacht en voor iedere huidskleur. Vier oogschaduws zijn groter gemaakt dan de rest, omdat Urban Decay denkt dat je deze het meest gaat gebruiken. De oogschaduws in het palette verschillen van zijdezachte matte tinten tot metallics en regenboogkleurige micro-shimmers. De oogschaduws zouden een fluweelachtige textuur hebben, een rijke kleur hebben en daarnaast heel makkelijk te blenden zijn. Klinkt erg goed!

Hierboven zie je alle tinten die in het palette zitten. Zoals je ziet, zijn de buitenste twee tinten aan allebei de kanten groter gemaakt. Als ik zo kijk, zie ik zowel koele als warme tinten en vind ik hem door bijvoorbeeld de roze tint helemaal niet zo’n standaard neutraal palette. Laten we eens kijken hoe de oogschaduws uitpakken!

Hierboven zie je de eerste zes swatches van het palette. Van links naar rechts zie je: bride – barely baked – angel fire – retro – reputation – burn.

De volgende zes tinten! Van links naar rechts zie je: end game – dreamweaver – distilled – bucked – boundaries – blur.

Ik ben blij verrast door de kwaliteit van dit palette! De oogschaduws zijn heel goed gepigmenteerd. Zelfs de matte tinten zien er echt goed uit, iets wat bij veel palettes niet het geval is. Ook zijn ze niet echt poederig, wat ik ook een pluspunt vind. De enige twee oogschaduws waarmee je moet opletten zijn angel fire en dreamweaver. Deze zijn wel een beetje ‘brokkelig’ maar dat komt waarschijnlijk door de glitters die erin zitten.

Toen ik dit palette binnen kreeg, moest ik me echt inhouden om hem niet gelijk te gebruiken voordat ik foto’s had gemaakt. Zoals je ziet, is het me gelukt! Na het maken van de foto’s, maakte ik direct bovenstaande look. Ik bracht een beetje van boundaries en bucked aan in mijn crease. Over mijn bewegend ooglid bracht ik de gouden tint barely baked aan en om de look wat meer diepte te geven bracht ik end game aan in mijn crease. De look maakte ik af met wat eyeliner en mascara. Tijdens het maken van deze look viel het me op dat ook hier de tinten veel kleur afgeven en dat de oogschaduws echt heel fijn blenden.

Conclusie

Ik ben blij verrast door het Naked Reloaded palette van Urban Decay. De kleuren zijn mooi, er zitten zowel warme als koele tinten in én zowel matte als glanzende tinten, waardoor je veel verschillende looks kunt maken. Daarnaast vind ik de kwaliteit van de oogschaduws echt top. Ze brengen makkelijk aan, er komt veel kleur vanaf en ze blenden echt makkelijk. Vooral dat laatste is vaak nog wel lastig bij matte tinten. Of dit palette echt het enige neutrale palette is dat je nodig hebt, weet ik niet zo goed. Mocht je net beginnen met oogschaduw of nog geen goed palette met neutrale tinten hebben, dan zeg ik ja. Maar voor mij persoonlijk? Nee dan niet. Zo is bijvoorbeeld de roze tint niet helemaal mijn ding en mis ik een beetje de taupe tinten. Wel is dit zeker een kwalitatief mooi palette waar je ook nog eens veel kanten mee op kunt. Het Urban Decay Naked Reloaded palette kost €46,00. Dat is zeker niet goedkoop, maar als je zo’n palette veel gebruikt, vind ik het zijn geld wel waard.

Zou dit palette wat voor jou zijn?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog