vichy dermablend foundation

Vichy – dermablend 3D

Als je nog maar één make-up product zou mogen gebruiken, wat zou dat dan zijn? Ik denk dat veel mensen al snel mascara zullen roepen. Hoewel ik ook echt niet zonder mijn mascara kan (I love lange wimpers), ga ik toch voor foundation. Waarom? Ik heb nou eenmaal niet de beste huid en met een klein laagje foundation zie ik er gewoon frisser en gezonder uit. Ik voel mezelf zelfverzekerder als mijn huid er mooi uitziet en dat is voor mij heel veel waard. Het liefst heb ik een foundation die goed dekt, maar er nog wel natuurlijk uitziet. Onmogelijk? Dat niet, maar het is wel even zoeken. Toen ik de Dermablend 3D correction foundation van Vichy mocht testen, was ik dan ook gelijk nieuwsgierig. Vandaag laat ik je zien hoe deze foundation is. Benieuwd?

De verpakking van het product vind ik vrij simpel. Het is een zwarte tube met witte details. Bovenaan is het logo van Vichy groot in het zilver gedrukt. Dat het een tube is, vind ik wel erg handig. Met een flesje is het namelijk altijd zo’n drama om het laatste beetje er uit te krijgen. Een tube kun je gewoon helemaal fijn knijpen totdat de laatste druppels eruit zijn.

Vichy Dermablend foundation

De Dermablend 3D correctiefoundation bevat SPF 25 en corrigerende bestanddelen zoals salicylzuur voor het verbeteren van de huidkwaliteit. Ook zit er eperuline in voor een kalmerend effect. De foundation zou volledig dekken, maar wel een natuurlijk effect hebben. Klinkt erg fijn!

Toen ik de foundation binnen kreeg, besloot ik hem gelijk even te testen op mijn hand. De foundation is vrij vloeibaar, waardoor ik had verwacht dat hij niet zo dekkend zou zijn. Maar dat is hij wel degelijk!

Voordat we door gaan naar de voor en na foto’s, wil ik even benoemen dat de kleur voor mij helaas net te donker is. Ik koos voor kleur 15 opal, de lichtste tint van de 5. De tint is wel vrij licht, maar ik heb nou eenmaal een super lichte huid. Ik had dus ook niet anders verwacht. Mijn tip voor als jij net als ik een hele lichte huid hebt en de juiste kleur nooit kunt vinden: koop iets van lightening/light adjusting drops om donkere foundation lichter te maken. Oké, terug naar de foundation!

vichy dermablend effect

Hierboven zie je links mijn huid zonder iets en rechts met een laagje van de Vichy Dermablend. Hoewel de kleur te donker is, vind ik het effect wel erg mooi! De foundation dekt verrassend goed en laat geen cakey effect achter. Zoals je kunt zien heb ik niet de meest egale huid, maar valt dat totaal niet meer op met een laagje Dermablend foundation.

De foundation voelt prettig aan op mijn huid. Ook blijft hij goed zitten. Als je er tenminste niet aan komt. Wanneer ik per ongeluk met mijn hand over mijn gezicht gaat, krijg ik namelijk wel snel strepen. Verder blijft hij gedurende de dag prima op z’n plek en maakt mijn huid niet vettig.

Conclusie

Ik vind de Vichy Dermablend 3D correction foundation een prima foundation. Ik had niet verwacht dat de foundation zo goed zou dekken. Wel vind ik het jammer dat er slechts 5 kleuren zijn. Dat zorgt er bij mij in ieder geval voor dat de foundation te donker is. Ook heb ik het idee dat de donkerste tint niet extreem donker is. Maar als er een kleur bij zit voor jouw huidskleur, dan is het zeker een fijne foundation! De prijzen van deze foundation verschillen nogal online, maar hij kost tussen de 20 en 25 euro. Dat vind ik niet echt goedkoop moet ik eerlijk zeggen. Benieuwd naar mijn favoriete foundation?

Welke foundation gebruik jij op dit moment?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog