Zoeva – oogschaduwkwasten review

zoeva make-up kwasten review

Door de jaren heen heb ik aardig wat kwasten verzameld. Oh ik weet nog precies hoe mijn allereerste kwastenset eruit zag. Toen was ik er héél blij mee. En nu? Nu zou ik écht niet tevreden zijn met de kwaliteit ervan. Toen ik voor het eerst op zoek ging naar fijne en betaalbare kwasten, al wel bijna 10 jaar geleden, was de zoektocht best lastig. Tegenwoordig zijn er gelukkig zo veel goede en betaalbare opties te vinden. Zo kocht ik laatst twee nieuwe oogschaduwkwasten van het merk Zoeva. Helemaal niet duur, terwijl de kwasten wel een luxe uitstraling hebben. Vandaag wil ik je deze kwasten daarom graag laten zien. Benieuwd?

oogschaduwkwasten zoeva review

Allereerst de uitstraling en verpakking. Wat me opviel was dat de kwasten echt goed verpakt waren. Er zat zowel een plastic beschermkapje om de haartjes als een zwarte etui om de kwast zelf. Dat vind ik zeker een pluspunt! Vooral de zwarte etui zal ik nog wel vaker gebruiken als ik wat kwasten mee moet nemen in mijn koffer of tas. De uitstraling van de kwasten vind ik ook top. Ze zijn strak vormgegeven met een zwart handvat en zilverkleurige details. Wel is mijn ervaring dat zo’n opdruk van de naam en het merk na een tijdje vervagen. Mocht je dit willen voorkomen, breng er dan een beetje doorzichtige nagellak overheen aan en laat dit goed drogen.

De Luxe Smoky Shader heeft een ronde vorm met afgeronde zijkanten. Volgens Zoeva zorgt de zachte mix van natuurlijk en synthetisch haar ervoor dat oogschaduw heel intensief en gelijkmatig aan te brengen is.

Hierboven zie je hoe de kwast er van dichtbij uitziet. Wat me opvalt is dat de haartjes echt dicht op elkaar staan. De haartjes zijn stevig, maar niet te. Toen ik deze kwast voor het eerst gebruikte, was ik echt blij verrast door het resultaat. Doordat de kwast wat platter en steviger is, brengt hij oogschaduw echt precies en gepigmenteerd aan. Zelf vind ik deze kwast ideaal om oogschaduw aan te brengen op mijn bewegend ooglid.

Volgens Zoeva is de 226 smudger perfect om een smokey eye mee te maken. Het penseel heeft hele korte, synthetische haren, waardoor het gemakkelijk is om oogschaduw nauwkeurig aan te brengen. Ook is het makkelijk om oogschaduw of potlood langs de wimperrand uit te vegen.

De smudger is iets luchtiger dan de Luxe Smoky Shader. De haartjes zijn een stuk korter en hoewel de haartjes minder dicht op elkaar staan is ook deze kwast erg stevig. Zelf gebruik ik deze kwast graag om een lijntje oogschaduw onder mijn oog aan te brengen of een lijntje langs mijn wimpers aan te brengen of te vervagen.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de oogschaduwkwasten van Zoeva. Zowel de Luxe Smoky Shader als de Smudger zijn erg fijn. De kwasten zijn kwalitatief goed. Ze zien er stevig uit, de haartjes zijn zacht, maar niet té en de kwasten brengen oogschaduw mooi aan. Beiden kosten €9,99 per stuk. Zelf heb ik ze gekocht met korting, waardoor ze nog een mooier prijsje krijgen. Persoonlijk vind ik €9,99 echt niet duur voor zo’n fijne kwast. Vooral als ik me bedenk hoe lang ik met een kwast kan doen. Zoeva is onder andere verkrijgbaar bij Douglas.

Welke kwasten vind jij fijn voor oogschaduw?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog