de beste sollicitatie outfits

De beste sollicitatie outfit

Misschien heb je het al gelezen, maar ik ben afgelopen zomer afgestudeerd. Ik heb mijn master in the pocket! Dat betekende allereerst dat ik extra van mijn vakantie kon genieten én ik daarna druk ben gaan solliciteren. Helaas heb ik geen stalen zenuwen, dus vind ik zo’n gesprek altijd wel een beetje spannend. Een goede voorbereiding is hierbij zo belangrijk, want als je goed voorbereid bent, is er niets om je nog zenuwachtig over te maken. Een onderdeel van een goede voorbereiding is het kiezen van de juiste outfit. Uiteraard verschilt het per bedrijf wat oké is en wat niet, maar vandaag wil ik je wat algemene tips geven voor de beste sollicitatie outfit. Benieuwd?

Wat is de beste sollicitatie outfit?

Draag rood

Rood is misschien een gewaagde keuze voor een sollicitatie outfit, maar rood straalt naast passie ook power en zelfvertrouwen uit. Wil je dus zelfverzekerd overkomen, dan is rood een hele goede optie. Kies bijvoorbeeld voor een rood topje of ga voor een rode blazer. Hou hierbij de rest van je sollicitatie outfit wel rustig. Draag jij nooit rood en voel je je er ongemakkelijk bij? Doe het dan vooral niet, want je moet je wel zelfverzekerd voelen in je eigen kleding.

Kijk op de team pagina voor inspiratie voor jouw sollicitatie outfit

Kun je foto’s van jouw soon to be collega’s op de website vinden? Mooi! Kijk eens wat zij aanhebben op de foto. Staat iedereen in een strak pak op de foto? Kies dan een soortgelijke outfit voor je sollicitatie. Heeft iedereen juist zijn spijkerbroek aan? Dan kun jij ook zonder twijfel in een outfit met een spijkerbroek naar je sollicitatie. Ga liever overdressed dan underdressed in het geval van een sollicitatie, want niets is vervelender dan in een spijkerbroek met gaten een kantoor binnenlopen waar iedereen in een pak loopt.

Comfortabel

Natuurlijk wil je er op je best uitzien, maar als jij je ongemakkelijk voelt in je kleding, zul je dit ook uitstralen. Kies dus voor een outfit waar jij je helemaal comfortabel in voelt. Wil je graag die ene jurk aan, maar zit hij echt niet lekker of is hij nét te kort waardoor je bang bent dat ze meer van je zien dan nodig is? Doe het dan niet. Kies een outfit die lekker zit en waarin je je vrij kunt bewegen. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Kies de juiste stof

Deze slaat een beetje op het comfortabel kopje: kies de juiste stof. Ga voor een lichte stof die ademt, want wie weet zweet je wat meer door de spanning. Kies ook een stof die niet irriteert. Je wil immers geen jeuk krijgen tijdens je gesprek. Synthetische stoffen kun je dus beter vermijden, of je moet weten dat je daar geen last van krijgt.

Kleed je niet te sexy

Er is een verschil tussen zelfverzekerd en sexy. Zelfverzekerd kleden? Hell yeah! Maar let op met sexy. Kies liever voor een blouse met een wat hogere hals, dan voor eentje waar je gesprekspartner zo naar binnen kijkt. Kies ook voor een jurkje/rok op een gepaste lengte.

Wat zou jij dragen tijdens een sollicitatiegesprek?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog