5x tips om thuis te sporten

De zomer komt er weer aan en om weer beach-ready te zijn, gaan veel mensen sporten. Hoor jij hier nou bij, maar heb je geen zin om veel geld te betalen aan een sportschool of zit er bij jou geen in de buurt? Dat komt dan goed uit, want vandaag geef ik je 5 tips om thuis op een goedkope manier te kunnen sporten. Benieuwd?

Hardlopen
Ik denk dat dit één van de eerste dingen is waar je aan denkt als je zonder de sportschool iets wil gaan doe: harlopen. Ikzelf ben er echt geen fan van, maar het is wel heel goed voor je én het werkt. Hardlopen kun je zo goedkoop en zo duur maken als dt je zelf wil. Je kunt dure schoenen en kleding kopen, maar als je net begint kun je ook je oude gympen uit de kast pakken en je joggingsbroek aantrekken. Tijdens het hardlopen kun je een muziekje opzetten en je eigen tempo bepalen. Met hardlopen zie je ook nog eens wat van de omgeving!

Buikspieren
Persoonlijk is dit mijn favoriet om thuis te doen: buikspieren. Ik heb een yoga-matje van de Big Bazaar en daar doe ik thuis mijn buikspieren op. Je kunt dit net zo lang en zo vaak doen als dat je zelf wil en ook hier geldt weer dat je je eigen tempo kan bepalen. Ik zet vaak wel even een muziekje aan, waardoor ik gemotiveerd word. Op internet kun je onwijs veel verschillende oefeningen vinden en zo kun je helemaal je eigen work-out maken.

30 days challenges
Wil je nou echt trainen volgens een schema en een duidelijk doel voor ogen hebben? Dan zijn de 30 days challenges misschien iets voor jou. Tik het maar eens in op Google en je vindt er genoeg. Ik heb zelf de 30 days squat challenge gedaan en ik ben begonnen aan de 30 days abs challenge. Aan het begin zijn ze prima te doen, maar hoe verder je komt hoe zwaarder de challenges worden. De oefeningen zijn wel vaak hetzelfde, maar als je een muziekje op zet is het gelijk een stuk leuker om te doen.

Apps
Ik gebruik ook wel eens een app om thuis oefeningen te doen. Vooral als ik een korte oefening tussendoor wil doen en wel het gevoel wil hebben dat ik wat gedaan heb, pak ik zo’n app erbij. Ik heb twee hele fijne: trainingen en 7 minutes. Hier kun je precies aangeven wat je wil trainen en dat is onwijs handig. Je hebt eigenlijk niets nodig, behalve je telefoon.

Youtube
Last but not least: Youtube. Op youtube staan onwijs veel filmpjes met instructies voor oefeningen, hele work-outs of korte oefeningen. Echt, hier staat voor iedereen wel wat leuks op, dus kijk hier zeker even. Mijn persoonlijke favoriet is blogilates. Als je dit kanaal nog niet kent, neem dan zeker even een kijkje!

Hoe doe jij thuis oefeningen?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog