DIY – je agenda pimpen

Tegenwoordig is er zo veel keuze als je een nieuwe agenda zoekt. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden. Maar toch gaat er niets boven een persoonlijke agenda. Want hoe leuk is het om een agenda helemaal van jou te maken door hem te customizen? Juist, heel erg leuk! Daarom kocht ik dit jaar een hele simpele agenda en heb ik deze gepimpt zodat het echt mijn agenda is. Vandaag wil ik je wat leuke ideetjes laten zien die ik zelf heb toegepast op mijn agenda om hem persoonlijk te maken. Benieuwd?

Voorkant pimpen
De voorkant van zo’n simpele agenda is vaak vrij standaard en saai. Je kunt de voorkant zo laten, maar ik vind het leuk om hier al te beginnen en zelf een voorkantje te maken. Zoek een leuke achtergrond op internet en zet eroverheen om welk jaar het gaat. Je kunt natuurlijk ook iets met foto’s maken of een mooie afbeelding uitzoeken. Waar ik wel op let bij het uitzoeken van mijn agenda is of de voorkant een plastic hoesje heeft. Zo kan ik mijn zelf gemaakte afbeelding er makkelijk inschuiven. Heb je geen plastic hoesje, maakt dit niet heel veel uit. Je kunt jouw afbeelding dan gewoon op de voorkant plakken met tape of lijm.

Tape
De laatste tijd zie ik overal van dat washi tape voorbij komen. Dit is natuurlijk perfect om je saaie agenda mee op te leuken. Je kunt het bij bijzondere dagen plakken of gewoon op een pagina om deze wat vrolijker te maken. Ik had zelf nog wat glittertape liggen, dus dat heb ik gebruikt. Ik heb hier twee strookjes schuin over een bladzijde geplakt zodat deze niet meer zo saai is. Verder heb ik ook glittertape geplakt langs de randen van verschillende pagina’s.

Inspirerende quotes of afbeeldingen
Vaak zitten er enorm veel notitiepagina’s of van die tabblaadjes in je agenda zoals bij mij. Vaak heb je deze lang niet allemaal nodig. Een leuk en vooral makkelijk idee voor deze lege pagina’s zijn mooie afbeeldingen met quotes. Zoek een paar mooie quotes die jou een goed gevoel geven, print ze in het juiste formaat uit en plak ze in je agenda. Je kunt ze ook zelf schrijven met een mooi handschrift en wat felle kleurtjes. Het is maar net wat jij leuker vindt.

Stickers
Naast de vele lege pagina’s zijn ook de weekpagina’s vaak vrij leeg en saai als je een simpele agenda hebt. Ik vind het zelf leuk om bepaalde weken wat vrolijker te maken door stickers. Je kunt hier van alles voor gebruiken. Mooie hartjesstickers, glitterstickers of zoals ik hier heb gebruikt: stickers met letters. Ik heb hier op 31 december en 1 januari met stickers party geschreven. Zo ziet mijn pagina er gelijk een stuk leuker uit!

Vlaggetjes
Bij mijn agenda zat een kleine lineaal die ik steeds verplaats naar de juiste week. Maar naast de juiste week, blader ik ook heel vaak naar de pagina waar ik mijn rooster heb opgeschreven. Deze zit een beetje op een onhandige plek, dus het duurt altijd even voordat ik hem gevonden heb. Niet zo handig dus. Nu heb ik een soort vlaggetje gemaakt, zodat ik deze pagina binnen no-time gevonden heb. Wat je hiervoor nodig hebt is een paperclip, een schaar en wat tape. Deze maak je door wat tape om een paperclip heen doen en dan de twee kanten tape tegen elkaar aan te plakken. Knip het af en je hebt een vlaggetje!

Printables
Last but not least kun je ook je agenda opleuken door printables te gebruiken. Printables zijn afbeeldingen met leuke lijstjes of handige dingetjes. Zo heb ik achterin mijn agenda een leuke printable geplakt waar ik mijn te halen boodschappen op kan schrijven. Hierboven zie je nog een hele leuke. Hier kan ik opschrijven welke dingen ik naast de dingen voor mijn studie nog moet doen die week. Deze heb ik vastgeplakt met lijm en wat glittertape. Heel handig zo’n printable en het ziet er gelijk een stuk leuker uit.

Hoe customize jij je agenda?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog