5x tips om aankomend schooljaar stressvrij door te komen

School kan soms enorm stressvol zijn. Er zijn periodes waarin je moeilijke toetsen hebt, krappe deadlines moet halen of gewoon alweer te laat begonnen bent. Al die dingen leveren stress op en het duurde bij mij ook een tijdje voordat ik doorhad hoe ik er voor kon zorgen dat ik zo min mogelijk hoefde te stressen voor school. Vandaag wil ik je daardom wat tips geven die voor mij werken waarmee je (hopelijk) jouw schooljaar stressvrij door kunt brengen. Of in ieder geval iets minder stressvol. Benieuwd?

Agenda
De nummer één tip: koop een agenda en gebruik hem! Ik had heel veel mensen in mijn klas die geen agenda hadden of deze niet goed gebruikten. Schrijf alles op in je agenda. Iedere huiswerkopdracht en iedere tip voor een toets. Later kun je alsnog bedenken om niets te doen met die tip of met die opdracht, maar schrijf het toch op. Als je alles opschrijft, kom je namelijk nooit voor verassingen te staan en dat scheelt een hoop stress!

Plannen
Dit heeft een beetje te maken met de eerste tip, en waarschijnlijk hoor je dit van iedereen, maar plannen is echt heel belangrijk. Vooral in een drukke periode waarin je door de bomen het bos niet meer ziet, is plannen de oplossing. Ik heb het zelf ervaren: met een goede planning heb je zo veel minder stress!

Neem tijd voor jezelf
Hoe graag je ook al je huiswerk wilt doen en tegelijkertijd ook al je vrienden tevreden wilt houden, soms moet je even voor jezelf kiezen. Neem af en toe even tijd voor jezelf, anders wordt het allemaal te veel. Plan daarom wat me time in om te relaxen. Hier heb ik een artikeltje voor je met wat tideetjes voor een verwendagje.

Houdt andere klassen te vriend
Soms heb je moeite met een vak en krijg je ook nog eens een leraar die het allemaal niet zo goed/fijn uit kan leggen. Het is dan erg handig om bevriend te zijn met mensen uit andere klassen. Zij hebben misschien een fijnere leraar en willen hun aantekeningen met je delen. Het scheelt een hoop stress als je de stof snapt!

Blijf rustig
De stof voor een toets of een opdracht kan soms echt lastig zijn. Gooi niet gelijk je boek van je af als je iets niet snapt, maar blijf rustig. Haal even adem en lees de stof nog een keer rustig door. Na een paar keer lezen snap je het misschien wat beter. Als dit niet werkt en je de stof echt nog niet snapt, kijk dan eens op het internet voor uitleg of vraag hulp aan iemand. Zolang je rustig blijft en niet in paniek raakt, zul je de stof beter begrijpen.

Hoe blijf jij stressvrij?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog