4x tips om gelijk weer te knallen na de vakantie

Persoonlijk vind ik de kerstvakantie altijd een gekke vakantie. Hij is alweer voorbij zonder dat je het doorhebt en hoewel je niet al te veel probeert te plannen, is ie altijd zo vol en heb je geen tijd meer voor de andere dingen die je eigenlijk had moeten doen. Gelukkig vind ik altijd wel mijn rustmomentjes tussen alle drukte en gezelligheid door, maar na de kerstvakantie moet je er waarschijnlijk ook weer vol tegenaan met je werk of school. Vaak duurt het dan weer even voordat je op gang bent, maar met deze tips hoop ik dat je na de kerstvakantie gelijk weer kunt knallen. Benieuwd?

1. Maak een strakke planning
En houd jezelf hier ook aan. Als je iedere dag een lijstje afwerkt met dingen die je moet doen, is de kans een stuk groter dat je ze gedaan krijgt. Bij mij werkt dit altijd extra goed omdat ik kan relaxen als mijn “taken” af zijn.

2. Wees even streng voor jezelf
Als je vaak denkt “ah dat kan morgen ook nog wel”, gaat het fout. Wees streng voor jezelf en houd je aan de planning die je gemaakt hebt en probeer zo min mogelijk uit te stellen. Als je veel werk uitstelt, wordt het uiteindelijk alleen maar meer werk en zie je er nog meer tegen op.

3. Motiveer jezelf
Niets werkt zo goed als motivatie. Als je gemotiveerd bent om iets te doen, krijg je het vaak sneller af en doe je iets ook beter. Zorg er dus voor dat je ergens met goede moed aan begint door jezelf bijvoorbeeld een beloning te beloven als je al je taken af hebt.

4. Slaap op regelmatige tijden
In de kerstvakantie ga ik soms pas rond een uur of 2 naar bed. Maar soms ook al voor twaalven. Het ligt er maar net aan wat ik die dag gedaan heb. Als je weer aan het werk moet, helpt het om weer in een regelmatig slaapritme te komen. Zo ben je fitter, krijg je genoeg slaap en kun je daardoor meer doen.

Hoe pak jij je studie/werk na de vakantie weer op?

xxx Teddy

7 comments

  • De kerstvakantie vind ik inderdaad ook zo’n rare vakantie! Je moet eigenlijk van alles doen, maar daar kom je nooit aan toe. Het vliegt voorbij en aan het eind van de vakantie ben je eigenlijk al weer toe aan vakantie. Oftewel raar! Haha! Deze tips komen goed van pas want het is me nog niet gelukt om weer te knallen. (mede door de ijzelvrije dagen) Liefs

  • Ik ben sinds eind augustus 2015 stavast gaan slapen om 21:00. Dit helpt niet veel qua opstaan ofzo, maar door de dag merk ik dat ik minder snel moe wordt. Ik heb nu wel een ziekte die me echt moe maakt maar mss helpt het nog beter bij andere zonder dit probleem! Ook heb ik maandag een boekje gekocht voor mijn planning in te maken en die ga ik dit weekend invullen☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog