NYX – soft matte lip cream

Eerst droeg ik vrijwel geen matte lipsticks, maar sinds een tijdje ben ik fan. Ik draag de laatste tijd dan ook enorm vaak matte lipsticks. Matte lipkleuren vind ik net wat chiquer en net iets mooier bij mezelf staan dan een mega shiny lipstick. Al moet ik toegeven dat ik een beetje glans ook nog steeds prachtig vind. Ik hou gewoon heel erg van mooie lipkleurtjes in het algemeen. Laatst kwam ik de soft matte lip cream van NYX tegen. NYX had me bij het woord ‘matte’. Vandaag wil ik deze lip cream dan ook graag aan je laten zien. Benieuwd?

De soft matte lip cream zit in eenzelfde tube als lipglosjes vaak hebben. Hij doet me qua vorm ook een beetje denken aan de lipglasses van MAC. Alleen dan met een matzwarte dop in plaats van een glimmende. De huls zelf heeft de kleur van de lip cream. Dat is erg handig, vooral als je meerdere van deze lip creams hebt. Zo zie je gelijk welke tint je in je handen hebt.

Volgens NYX is de soft matte lip cream geen lipgloss, maar ook geen lipstick. Het is een nieuwe soort lipkleur die zijdezacht aanvoelt en een matte finish heeft. De lip cream zou lang blijven zitten en zou ondertussen ook je lippen hydrateren. Dat klinkt goed!

Ik heb de kleur Stockholm. Er zijn in totaal 12 verschillende tinten verkrijgbaar van de soft matte lip creams. De kans is groot dus dat er een kleur tussen zit die je mooi vindt. Stockholm is een tint die tussen zalmroze en bruin in zit. Hij is wat warmer dan de kleuren die ik normaal zou dragen, maar net niet te warm voor mijn lichte huidskleur.

Hierboven kun je de lip cream op mijn arm zien. Zoals je ziet dekt de kleur vrijwel volledig en heeft ie echt een matte finish. Ik vind hem hier in ieder geval al erg mooi.

Hierboven zie je hoe Stockholm er uit ziet op mijn lippen. Zelf vind ik de kleur erg mooi. Het is een mooie tint die ik iedere dag wel zou kunnen dragen. Hij is niet te opvallend, maar ook niet saai. Stockholm dekt goed en ik vind de finish ook erg mooi. Hij is zoals verwacht mat, maar ik vind hem ook wel een beetje neigen naar een fluwelen finish.

De lip cream is heel makkelijk in gebruik. Het is echt een crème die prettig en makkelijk uitsmeert. Daarnaast zit het product ook fijn op mijn lippen. Hij voelt heel zacht aan en droogt mijn lippen niet uit. Iets wat ik echt een pluspunt vind.

De lipstick blijft op mijn lippen liggen en trekt er niet in, wat ik eigenlijk wel verwacht had. Hierdoor droogt hij waarschijnlijk dus niet uit en blijft de lip cream geen 24 uur perfect zitten, maar een middagje overleeft ie makkelijk.

Ik ben fan van de soft matte lip cream van NYX. Ik vind de kleur gaaf, de substantie fijn en de lip cream blijft voor mijn doen vrij goed zitten. De lip cream van NYX kost 7,50. Een prima prijsje als je het mij vraagt. NYX is verkrijgbaar in verschillende Douglas filialen en via de webshop van Douglas.

Vind jij matte lipkleuren mooi?

xxx Teddy

17 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog