10x voordelen van op kamers wonen

Zoals je misschien al weet woon ik sinds afgelopen jaar op kamers in Utrecht. Ik heb het hier prima naar mijn zin en het wordt steeds meer mijn plekje, mijn paleisje. Hoewel ik het enorm fijn vind om na een lange week het weekend weer lekker naar huis te gaan, heeft op kamers wonen ook zo zijn voordelen. Vandaag wil ik er 10 met je delen. Benieuwd?

 1. Zelf bepalen wat je eet
  Als je op kamers woont mag je helemaal zelf bepalen wat je eet en wanneer je eet. Oké, soms moet je nog een klein beetje rekening houden met je huisgenootjes, maar in principe mag je alles zelf weten.
 2. Opruimen wanneer jij er zin in hebt
  Niemand roept meer tegen je dat je je kamer op moet ruimen. Als je op kamers woont mag je helemaal zelf bedenken wanneer je gaat opruimen en of je gaat opruimen.
 3. De hele dag in bed liggen
  Als je het graag wil, kun je de hele dag in bed gaan liggen zonder dat iemand zich daar druk om maakt. Heel relaxed.
 4. Zelf je was doen
  Oké voor sommigen kan dit als een nadeel klinken, maar dat is het niet. Hoe fijn is het als je zelf je wasmiddel kunt kiezen (ik heb er eentje van Robijn met Zwitsal die onwijs lekker ruikt) én zelf kunt kiezen wanneer je wast. Toen ik nog thuis woonde, wilde ik precies dat ene shirtje aan als ie in de was zat. Nu heb ik daar geen last meer van.
 5. Je leert voor jezelf zorgen
  Hoewel dit een beetje suf klinkt, is het toch iets wat je echt een keer zult moeten leren: voor jezelf zorgen.
 6. Je leert omgaan met geld
  Door op kamers te wonen, besef je je ineens hoe duur boodschappen bijvoorbeeld wel niet zijn. Of wasmiddel. Je leert er enorm veel van en ook hoe je het beste je geld uit kunt geven.
 7. De stad
  De kans is groot dat je op kamers gaat om ook een beetje van de stad te kunnen genieten. ook leer je een stad vaak pas echt kennen als je er woont. Je leert zo alle snellere routes, leuke eettentjes en andere bijzondere plekjes.
 8. Alles is dichtbij
  Alles is ineens dichtbij. Moest je voorheen een aantal uur met de trein, sta je nu in 5 minuten bij je school. Hetzelfde geldt voor supermarkten en winkels. Ik kom uit een dorp waar de supermarkt niet om de hoek zat en nu heb ik dat wel!
 9. Uitgaan
  Als je in een stad woont is het vaak makkelijker om uit te gaan of naar een leuk feestje te gaan. Er is altijd wel wat te doen en altijd wel mensen die mee willen.
 10. Mensen uitnodigen
  Als je op kamers woont is het een stuk makkelijker om mensen uit te nodigen. Je hoeft geen rekening te houden met je ouders en je vrienden hoeven niet lang te reizen. Het is veel makkelijker om iets af te spreken als jullie allemaal in dezelfde stad wonen.

Wat zou jij een voordeel van op kamers wonen vinden?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog