3x tips om je tuin summerproof te maken

Hoewel ik nog totaal niet het idee heb dat de zomer voor de deur staat, is het toch echt zo. De zomertijd is in gegaan, er staan alweer wat mooie, zonnige dagen op de planning en ik pak minder vaak mijn dikke truien uit de kast. Dat het lente/zomergevoel bij mij nog een beetje mist, komt ook doordat we met z’n allen heel veel thuis zitten door het coronavirus. Sad, but true. En zoals het nu lijkt, gaat dat ook nog wel even duren. Voordeel van deze ‘quarantaine-tijden’ is wel dat we tijd hebben voor dingen die steeds bleven liggen (dat heb ik althans), zoals de tuin eens goed onder handen nemen! Een bikini body ga je dit jaar waarschijnlijk niet nodig hebben, maar een summerproof tuin wél! Daarom wil ik je vandaag 5 tips geven om jouw tuin summerproof te maken.

Investeer in een mooie tuinset

Vorig jaar hebben mijn vriend en ik een hele fijne tuinset gekocht en nog steeds zijn we daar zo blij mee! Mijn nummer 1 tip is daarom: investeer in een mooie tuinset. Niet alleen doe je vaak heel lang met een tuinset, maar je gaat er ook zo veel tijd op spenderen. Wij hebben zelf een hoekbank met dikke kussens waar ik uren kan vertoeven in de zomer. Ben jij iemand die liever aan een tafel in het zonnetje zit? Investeer dan in een mooie, stevige tafel met stoelen die lekker zitten. Koop leuke kussentjes bij je bank of stoelen en voilà: summer ready!

versasol tuinoverkapping

Plaats een tuinoverkapping

Ben jij net als ik een koukleum en vind jij het vaak nog te koud om buiten te zitten, maar wil je wél genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje? Of wil je ’s avonds nog net wat langer buiten kunnen zitten als het afkoelt? Dan is een tuinoverkapping van Verasol dé oplossing! Met een tuinoverkapping kun je het hele jaar door genieten van het buitenleven en creëer je meer leefruimte in jouw huis. Een tuinoverkapping is simpel gezegd een overkapping aan het huis met glazen wanden die je open en dicht kunt doen. Op die manier kun je toch in het zonnetje, maar wel uit de wind zitten. Er bestaat een grote kans dat op vakantie gaan er deze zomer niet in zit. Het perfecte moment dus om te investeren in iets blijvends waarmee je een hele fijne zomer in eigen land tegemoet gaat.

Pimp je tuin met zomerse kleuren

Je maakt je tuin helemaal summerproof door zomerse kleuren te gebruiken. Ben je op zoek naar leuke kussens voor je tuinset? Kies felle kleuren. Of koop mooie lantaarns met mooie  felgekleurde kaarsen, maak een slinger met gekleurde lampionnen aan je balkonrand of schutting vast en niet te vergeten: kies een gezellig buitenkleed wat helemaal bij je tuinset past. Nog een makkelijke en hele leuke manier om kleur in je tuin te krijgen: plant allemaal bloemen in verschillende kleuren.

Hoe maak jij jouw tuin helemaal summerproof?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Verasol.nl 

2 comments

  • Echt helemaal waar, het is zeker nu zo belangrijk dat het beetje buiten dat je hebt er fijn uit ziet. Wij hebben jammer genoeg een wat lastig balkon. We zijn druk bezig met het zoeken naar een leuk klein setje voor op het balkon, maar het is zo lastig om iets leuks te vinden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog